SEGRE

L'assassí de la jove de Ponts Manoli Pulido compleix la condemna sense haver indemnitzat encara la família

La família de Manoli Pulido, la jove de Ponts de 19 anys que va morir assassinada el juny del 2004, no ha rebut cap indemnització per part d’Antonio González Llaudet, l’autor del crim. González va ser condemnat a 18 anys de presó (pena que expira el 19 de juny) i a indemnitzar els familiars de la víctima amb 191.000 euros

El condemnat en el judici que es va celebrar a l'Audiència de Lleida el març del 2006.

El condemnat en el judici que es va celebrar a l'Audiència de Lleida el març del 2006.segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antonio González Llaudet, l’assassí de Manoli Pulido, la jove que Ponts que va matar el juny del 2004, no ha indemnitzat els familiars de la víctima, que havia de rescabalar amb 191.000 euros. Així ho ha explicat a aquest diari Enric Rubio, de Rubio Advocats, lletrat de la família de Pulido, que va exercir l’acusació particular.

L’advocat va afirmar ahir que “continua pendent la responsabilitat civil de manera que, una vegada en llibertat, durem a terme de nou les gestions corresponents per intentar que es faci efectiva”. González Llaudet va ser condemnat a 18 anys de presó, una pena que acabarà de complir el 19 de juny vinent. De fet, a finals d’abril l’Audiència de Lleida, a través d’una lletrada de l’Administració de Justícia, va emetre una diligència d’ordenació per al “llicenciament definitiu del penat Antonio González Llaudet per al proper 19 de juny”. González va ser condemnat a 18 anys de presó el març del 2007 pel Tribunal Suprem, que va ratificar les sentències de l’Audiència Provincial de Lleida i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Suprem va declarar ferma la condemna de 18 anys de presó que se li va imposar per l’assassinat, que finalitza d’aquí a menys d’un mes. A més, l’alt tribunal també va condemnar González a indemnitzar amb 125.000 euros la mare de la víctima i amb 22.000 cadascun dels seus tres germans, és a dir, 191.000 euros en total. Un import al qual no ha fet front en aquests gairebé 18 anys.

Enric Rubio va recordar que “la responsabilitat civil declarada en sentència penal no prescriu ni caduca. La sortida en llibertat suposa el compliment de la pena imposada, però no el final del procediment fins que aboni fins a l’últim cèntim. El condemnat per assassinat encara és jove i pot treballar o obtenir alguna prestació, per la qual cosa embargarem tot el que estigui al nostre abast”.

El crim es va produir la matinada del 5 de juny del 2004 en una zona propera a la ribera del Segre a Ponts. El jove va tirar a terra la jove i després li va esclafar el crani amb sis cops de pedra. La va portar amb la seua furgoneta fins a un bosc de Gualter, a prop del pantà de Rialb, i allà la va enterrar. No va ser fins al dia 23 que uns excursionistes francesos van descobrir el cadàver de la jove en avançat estat de descomposició.

Assassinat amb traïdoria

L’Audiència de Lleida, en la seua sentència, va argumentar que Antonio González va cometre l’assassinat amb traïdoria, aprofitant-se “del desemparament de la víctima, en una situació impossible de defensar-se”. Ella estava ajaguda a terra, després que ell l’empenyés. Aquesta situació, segons els magistrats, “servia a l’acusat per assegurar el resultat de la seua acció sense perill per a ell mateix”. Va ser llavors quan li va assestar els cops amb una pedra. A tot això va afegir la joventut de la víctima i la forma posterior de procedir d’Antonio com a altres agreujants. En aquest últim sentit, el tribunal va recriminar que el condemnat decidís enterrar la jove assassinada, “retardant amb això el descobriment del cadàver”.

tracking