SEGRE

SUCCESSOS ALARMA

Controlada la fuita d'oli de les Borges després de 24 hores de treballs

Els Bombers abandonen la termosolar i l'empresa recupera l'activitat || Es va recomanar el confinament voluntari als veïns en quatre localitats

Efectius d’emergències ahir durant l’operatiu a l’empresa termosolar de les Borges.

Efectius d’emergències ahir durant l’operatiu a l’empresa termosolar de les Borges.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil va desactivar ahir a la tarda la fase d’alerta del pla de risc químic de Catalunya activat 24 hores abans per una fuga d’oli tèrmic inflamable a la Termosolar de les Borges Blanques, ubicada al quilòmetre 4 de la carretera LV-7023. Entre dijous a la nit i ahir al matí, la fuita estava resolta després de romandre a la zona tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més d’efectius del Grup de Riscos Tecnològics, que van abandonar l’empresa cap a les vuit del vespre d’ahir. Segons va informar Protecció Civil, durant la jornada d’ahir l’empresa es va centrar a rebaixar la temperatura de l’oli tèrmic per poder accedir de manera segura a la reparació de l’avaria.

A les 17.30 hores, es va segellar la fuita i es va reparar les peces danyades. Després de finalitzar l’alerta per risc químic, l’empresa va reprendre l’activitat progressivament. L’alerta es va activar quan el telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís a les 19.27 hores de dijous a través de la mateixa empresa.

Cap persona no va resultar ferida, ni a l’interior de l’empresa ni a l’exterior, i un treballador es va autoconfinar a la sala de control per ajudar els Bombers, que van activar onze dotacions. A més, es va recomanar als veïns de Juneda, Puigverd de Lleida, Castelldans i les Borges Blanques que es quedessin a casa si tenien molèsties o eren a prop de la zona per prevenció. Els municipis afectats van agrair la ràpida actuació de l’empresa i dels serveis d’emergències per controlar la fuita.

També es van desplaçar tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els Bombers, una vegada a l’interior de les instal·lacions i en permanent contacte amb el personal de l’empresa, van determinar que l’origen de la fuita era en un tanc que contenia uns 100 metres cúbics de producte. Van procedir a inundar-lo amb escuma per fer baixar la temperatura i reduir el risc d’ignició.

A les 17.10 hores d’ahir, es va donar per controlada la fuga i es va iniciar el canvi de les vàlvules danyades, segons van informar els Bombers. Durant el dia d’ahir, els municipis van alertar de possibles olors, però no hi va haver cap ferit.

tracking