SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Les estacions de tren de Cervera, Tàrrega i Bell-lloc tindran atenció remota

Renfe implanta la venda de bitllets a distància

L’estació de Tàrrega tindrà un servei d’atenció digital.

L’estació de Tàrrega tindrà un servei d’atenció digital.L. PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions de tren de Tàrrega, Cervera i Bell-lloc tindran a partir del pròxim 1 d’octubre serveis d’atenció a passatgers i venda de bitllets a distància. Renfe ha licitat aquests serveis, que es desplegaran en set terminals catalans i a 134 estacions de tot Espanya, amb una inversió de tretze milions d’euros. Les estacions disposaran de sistemes tecnològics que gestionaran no només la venda de bitllets sinó també un servei d’atenció remota als passatgers a través de pantalles digitals a les terminals.

Els usuaris només hauran de prémer una pantalla tàctil perquè l’usuari sigui atès per un teleoperador a distància. L’empresa adjudicatària proporcionarà els terminals i la seua instal·lació, així com el Contact Center per a l’atenció a distància dels viatgers. També haurà d’assumir el manteniment integral dels terminals, incloent els costos derivats de vandalismes o mal ús de les instal·lacions.

El contracte tindrà una durada de cinc anys. Les tres estacions van estar abocades al tancament el 2020 al no arribar als cent usuaris diaris. Un tancament que va evitar una iniciativa del diputat de Terol Existeix al Congrés que va pactar amb el PSOE parar el tancament de finestretes de Renfe per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

D’altra banda, Adif invertirà aquest any quinze milions a millorar les condicions d’explotació i circulació dels 118 quilòmetres de la línia de Manresa. Un total de 7,4 seran per millorar el subministrament d’energia i uns altres 7,7 milions, per dotar la línia d’un sistema de ràdio mòbil digital, que ha de garantir el contacte entre els maquinistes i els centres de regulació de la circulació. Aquest sistema requereix la fibra òptica i una línia d’alta tensió.

tracking