SEGRE

SERVEIS AIGUA

Les Garrigues reclama deixar ja de captar aigua d'Utxesa

La Mancomunitat exigeix a l'ACA agafar-la del nou pantà de l'Albagés || Bovera reparteix més de 750 botelles entre els veïns

Els veïns de Bovera es van proveir ahir d’aigua embotellada.

Els veïns de Bovera es van proveir ahir d’aigua embotellada.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues exigeix a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) deixar ja de captar del pantà d’Utxesa i fer-ho des del de l’Albagés per subministrar aigua de boca als vint-i-cinc municipis de l’entitat i posar fi així a les restriccions de subministrament per plaguicides, que l’últim mes s’ha repetits en dos ocasions. Des de divendres a la tarda, els vint-i-cinc pobles de l’entitat tornen a estar sense aigua de l’aixeta per beure i cuinar després que les anàlisis detectessin una alta concentració de plaguicides a la planta potabilitzadora. L’entitat exigeix a l’ACA una solució “urgent i immediata” perquè no es repeteixin les restriccions.

Una solució que per a l’alcalde de Bovera i membre de la junta de la Mancomunitat, Òscar Acero, passa per fer “una captació exprés” des del pantà de l’Albagés o omplir els dipòsits municipals amb aigua neta de camions cisterna finançats per l’ACA. “No és acceptable que els usuaris estiguem pagant un servei d’aigua potable sense tenir-la.” Precisament, el consistori de Bovera va repartir ahir més de 750 garrafes d’aigua entre els veïns. Va assegurar que a mitjans de la setmana vinent en tornaran a repartir més.

“Salut Pública i l’ACA han de resoldre la papereta i ho han de fer ja.” Està prevista una reunió amb l’ACA dimecres que ve, dia 8 de juny.

tracking