SEGRE

RELIGIÓ CRISI DE VOCACIONS

La comunitat religiosa deixa La Salle de Mollerussa més de cent anys després

Els últims cinc integrants s'incorporaran a altres comunitats catalanes a l'agost

Els germans de la comunitat de La Salle a Mollerussa.

Els germans de la comunitat de La Salle a Mollerussa.LA SALLE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat de germans religiosos de La Salle deixarà la ciutat de Mollerussa després de 117 anys de servei a la ciutat per falta de relleu. Són un total de cinc, entre ells el seu director, el germà Pablo Enrique, els que actualment es troben a la capital del Pla d’Urgell i que a finals de l’agost vinent s’incorporaran a altres comunitats de La Salle com la de Cambrils o d’altres punts de la geografia catalana. D’aquesta manera, el centre educatiu de La Salle es quedarà sense germans religiosos, que han estat presents a la capital del Pla d’Urgell des de l’any 1905, quan es va crear l’Institut de Germans de les Escoles Cristianes.

Només van abandonar el centre durant la guerra. Entre ells hi havia Pío Salvans Colominas, que va ser afusellat davant les parets del cementiri de Mollerussa el 1936, i el germà Arnaldo Cirilo, executat el 1937 a Lleida. Posteriorment van ser nomenats màrtirs i Mollerussa va dedicar un carrer al germà Arnaldo Cirilo.El centre educatiu de La Salle, no obstant, continuarà amb la seua tasca pedagògica, amb tres línies educatives d’ESO, Batxillerat i Formació Professional, amb cicles dedicats a l’administració, robòtica industrial o sistemes de telecomunicació, entre altres.

L’actual director del centre és Llorenç Toldrà. La marxa dels germans de La Salle s’uneix a la de les germanes carmelites missioneres que abandonen Lleida després de 74 anys de servei, també per falta de relleu, tal com va avançar SEGRE.En els últims mesos s’ha conegut el cessament d’altres comunitats religioses, algunes de les quals centenàries. Per exemple, a finals d’estiu, els frares franciscans deixaran la ciutat de Lleida al cap de vuit segles d’activitat a la capital de Ponent.

tracking