SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet celebra 25 anys

Els ous de plata, per a Manel Elias per la seua tasca a Ucraïna

L’alcalde, al costat de l’ou gegant que serà marca de la fira.

L’alcalde, al costat de l’ou gegant que serà marca de la fira.X.SANTESMASSES.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet compleix 25 anys aquest diumenge. Coincidint amb l’aniversari i des d’aquesta edició es presentarà cada any un ou de gairebé un metre d’altura que serà decorat amb aportacions dels visitants i firmat per la persona o entitat que sigui guardonada amb els ous de plata. L’alcalde, Francesc Lluch, va explicar que després de cada edició l’ou gegant s’instal·larà com a element decoratiu en un punt d’interès de la localitat.

La fira va ser inicitiva de l’edil de Promoció Econòmica Antoni Planell per donar a conèixer l’especialitat de Sant Guim, llavors amb una producció anual de 23 milions d’unitats, i també per a la promoció dels productors del comerç local. El certamen tindrà uns cinquanta paradistes d’artesania alimentària, dels quals quinze són comerciants i productors de la localitat. Durant el dinar popular i gratuït se serviran 2.500 ous ferrats.

A més, durant la jornada es repartiran 26.000 ous frescos, mitja dotzena per visitant. La fira comptarà amb una exposició sobre diferents varietats d’ou, gastronomia i, per als més petits, es reproduirà una mostra d’un corral amb gallines i altres aus ponedores. Al migdia tindrà lloc la inauguració, moment en què es fa entrega des de fa vint anys del guardó dels ous de plata, que aquest any està dedicat als conflictes bèl·lics i s’entregarà al periodista Manel Elias, que cobreix la guerra d’Ucraïna per a TV3.La jornada principal serà diumenge, però demà dissabte comencen les activitats amb una ruta en bici, la inauguració del mural de la història local, una exposició al Centre Cívic i l’escenificació de Mos-Kids a càrrec de la companyia de Cervera Àlea Teatre.

tracking