SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Liciten l'alberg del Camí de Sant Jaume a Alfarràs

Al Molí Fariner, per a turistes i pelegrins || Suposarà una inversió d'uns 500.000 euros i preveuen obrir-lo el 2023

El Molí Fariner d’Alfarràs, a la dreta.

El Molí Fariner d’Alfarràs, a la dreta.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha tret a concurs les primeres obres per habilitar un alberg del Camí de Sant Jaume al Molí Fariner d’Alfarràs. Estarà destinat a turistes i pelegrins i comptarà amb una quinzena de places. El molí és un edifici del segle XII que forma part del complex de l’antiga fàbrica tèxtil Filatures Viladés.

Està declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i és l’únic que té aquesta catalogació al municipi. Per tot això, va ser necessari que el projecte rebés el vistiplau de la conselleria de Cultura. Les obres que ara estan a concurs suposen una inversió de més de 230.000 euros.

Tanmateix, el conjunt del projecte preveu un pressupost d’uns 500.000 euros. L’alcalde, Joan Carles Garcia, va explicar que la corporació provincial i l’ajuntament publicaran durant les properes setmanes tres concursos més que completaran aquesta intervenció. La intenció és que aquest equipament obri les portes durant l’any que ve.El projecte contempla reposar la teulada de l’immoble i reforçar-ne l’estructura.

A més, també s’habilitarà un una sala d’exposicions i un espai per a una futura àrea de restauració. L’actuació compta amb subvencions dels fons europeus Feder, en el marc de dos projectes que impulsa la Diputació (Camí de Sant Jaume i Paisatges de Ponent). A través d’aquests projectes, la Unió Europea aporta el 50 per cent de la inversió i la corporació provincial i l’ajuntament, l’altre cinquanta a parts iguals.

A més, el consistori també compta amb ajuts provinents de la conselleria de Cultura per als treballs al Molí Fariner.

En les properes setmanes es publicaran els altres concursos que completen el projecte

En un principi els fons de la Unió Europea estaven destinats a reconvertir l’altra antiga fàbrica tèxtil de la localitat, Mitasa, en equipaments lúdics i culturals per al municipi. Tanmateix, aquesta iniciativa es va descartar a finals de l’any 2020 a causa que la inestabilitat del terra a la zona hi desaconsellava qualsevol mena d’intervenció.

tracking