SEGRE

Baixada de falles sense foc aquesta nit a la Pobla

Els Bombers de la Generalitat van recomanar que tan sols s’encengui una foguera una vegada arribin al poble

Imatge d’arxiu de la primera baixada falles igualitària a la Pobla de Segur.

Imatge d’arxiu de la primera baixada falles igualitària a la Pobla de Segur.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La baixada de falles de la Pobla de Segur obre avui la temporada d’aquesta festa en diferents poblacions del Pirineu, però ho farà amb mesures de precaució a causa de l’alt risc d’incendis.

Així doncs, els participants no podran portar les falles enceses durant el descens des de la muntanya fins al municipi. Després d’una reunió celebrada ahir entre l’organització i els Bombers de la Generalitat, aquests últims van recomanar que tan sols s’encengui una foguera una vegada arribin al poble. Malgrat aquesta limitació, el president de l’Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur, David Garín, va explicar a aquest diari que molts fallaires tenen decidit baixar amb els troncs sense encendre portant una llum frontal per il·luminar el camí.

Demà se celebren les falles de Durro, i l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, va explicar ahir que per ara ningú els ha comunicat que no puguin estar enceses durant la baixada.

D’altra banda, els ajuntaments de Lleida i la Seu d’Urgell van indicar ahir que esperen l’evolució del risc d’incendis per decidir si restringeixen els actes festius amb foc i pirotècnia la nit de Sant Joan. El primer va informar que està “avaluant la possibilitat d’adoptar mesures restrictives” i per la seua banda el segon va assenyalar que espera decidir sobre si celebra o no la foguera.

tracking