SEGRE

INCENDIS FORESTALS

L'incendi de Peramola s'ha iniciat per l'avaria d'una recol·lectora en un camp

Tot i que el pagès complia la normativa d'equip d'extinció, Ricou creu que aquest diumenge "no era el dia per recol·lectar a aquestes hores"

L'incendi de Peramola s'ha iniciat per l'avaria d'una recol·lectora en un camp

L'incendi de Peramola s'ha iniciat per l'avaria d'una recol·lectora en un campACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'incendi de Peramola, a l'Alt Urgell, s'ha iniciat arran de l'avaria d'una màquina recol·lectora que treballava en un camp. Ho ha dit el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, que ha lamentat que l'agricultor fes aquestes tasques en les hores de màxima insolació.

Tot i que el pagès complia la normativa d'equip d'extinció, Ricou creu que aquest diumenge "no era el dia per recol·lectar a aquestes hores". Ha elogiat la pagesia en general, però li ha demanat que faci aquestes feines a primera hora del matí o última hora de la tarda. Ricou ha explicat que actualment l'incendi té un gran potencial per cremar, ja que de moment ha cremat 60 hectàrees però ha saltat un cingle que dona accés a un bosc molt dens i extens.

Ricou ha explicat que el front principal ha sortit d'un camp de conreu cap a l'hotel Can Boix, que ja ha estat desallotjat. Els Bombers intentaran que no arribin les flames a l'establiment. Un altre flanc baixa cap a una carretera i una piscifactoria, però no es preveuen grans problemes.

El que més preocupa és que un dels flancs ha saltat a un cingle per sobre d'una gran roca, cosa que dona accés a la vall de la Guàrdia d'Ares amb moltes hectàrees de difícil accés i "inhòspites". "Els accessos són difícils, i serà complicat aturar aquest flanc; el que hi ha hagut fins ara seria 'pecata minuta'".

Segons ell, l'evolució del foc dependrà del vent i la humitat i les flames podrien devorar una zona que no es va cremar durant un gran incendi dels anys 80.

Els Bombers treballen en un nou incendi, ara entre Oliana i Peramola

Els Bombers treballen en un nou incendi, ara entre Oliana i Peramola

tracking