SEGRE

ESNOTICIA

Lleida es recupera del vendaval

Uns 50 voluntaris participen a Almacelles en la neteja de branques del cementiri danyat per la tempesta || Brigades municipals i de serveis retiren arbres i reparen teulades de magatzems

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Municipis principalment del Segrià es recuperaven ahir de la forta tempesta de vent i aigua que va creuar Lleida de sud a nord dimarts a la tarda causant greus destrosses en infraestructures, arbres, murs i mobiliari urbà. A Almacelles uns 50 voluntaris van participar a la tarda en la neteja del cementiri municipal després de la crida que l’alcaldessa, Vanesa Olivart, va fer a través de les xarxes, per ajudar en la neteja d’aquesta instal·lació que va patir danys importants. En poc més d’una hora i mitja havien retirat les branques, terra i altres deixalles que el vent havia acumulat al cementiri. La tempesta també va afectar les piscines municipals d’aquesta localitat, que van tancar fins a les tres de la tarda, mentre que la piscina petita es va haver de buidar a l’acumular-s’hi moltes fulles i branques trencades. El temporal va deixar també una vintena d’arbres destrossats a l’avinguda Mas Dordal, vidres trencats al col·legi Antònia Simó i Arnó i va aixecar algunes teules de cobertes de magatzems. Per la seua part, la brigada municipal d’obres d’Alguaire va treballar a recuperar dos magatzems municipals que van quedar danyats per les fortes ratxes de vent de fins a 130 quilòmetres/hora.

El vent va arrancar part de les teulades i va danyar les portes, segons van confirmar fonts de l’ajuntament. També en explotacions agrícoles ramaderes el vent va destrossar la coberta d’una granja de vaques i va arrancar les bigues d’aquesta explotació. Els danys eren ahir encara visibles.

La tempesta també va fuetejar finques de fruiters en municipis com Ivars de Noguera, la Granja d’Escarp o Soses. L’alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Magrí, va assenyalar que la virulència de la tempesta va malmetre “greument els fruiters més joves” i va tombar fruita de pinyol a punt de collir. Els veïns d’Ivars de Noguera van passar més de sis hores sense subministrament elèctric per la caiguda d’una torre. Dimarts, fins a 4.000 veïns sel Segrià es van quedar sense llum ja que les fortes ratxes de vent van tombar diversos pals. 

D’altra banda, a Almenar van treballar a netejar la via pública de branques i arbres que van caure per la tempesta. A Raimat, la presidenta de l’EMD, Ainhoa Casabón, va assegurar que es va haver de dur a terme una neteja extra de la zona de les piscines on van caure molts arbres i fulles. “Vam treballar intensament perquè les piscines estiguessin en perfectes condicions i es poguessin obrir amb normalitat”, va dir. Casabón també va apuntar que la localitat va passar dimarts diverses hores sense llum. Mentre que les ratxes de vent registrades a Lleida durant el temporal van superar els 130 quilòmetres per hora, les precipitacions no van ser gaire destacables.

A la Pobla de Segur es van registrar fins a 22 litres; 13 a Tremp, fins a 10,6 litres a Alfarràs, 10 a Alcarràs; 5,6 a Albesa, poc més de 4 litres a Alguaire i 3,8 a Organyà.

A Alguaire el vent va arrancar la teulada d’una granja de vaques.

A Alguaire el vent va arrancar la teulada d’una granja de vaques.MAGDALENTA ALTISENT

A Alguaire el vent va arrancar la teulada d’una granja de vaques.

A Alguaire el vent va arrancar la teulada d’una granja de vaques.MAGDALENTA ALTISENT

L'alcaldessa d'Amacelles i veïnes netejant el cementiri municipal després de les destrosses per la tempesta de dimarts.

L'alcaldessa d'Amacelles i veïnes netejant el cementiri municipal després de les destrosses per la tempesta de dimarts.MAGDALENTA ALTISENT

tracking