SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Dos pobles de la Segarra tenen els dipòsits d'aigua al límit

Són Fonolleres i la Curullada, a Granyanella, i el consell adjudica obres per ampliar el proveïment || Afecta les 20 empreses del polígon al costat de l'A-2

Imatge del dipòsit d’aigua de Fonolleres.

Imatge del dipòsit d’aigua de Fonolleres.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dipòsits d’aigua de Fonolleres i de la Curullada porten tres setmanes al límit de quedar-se sense reserves. Segons l’alcalde de Granyanella, Jordi Portí, són equipaments obsolets i la conducció de la Vall de Cercavins és petita per a proveir tots dos nuclis. A Fonolleres, la situació afecta les 20 empreses del polígon situat al costat de l’A-2 i a la Curullada, a les granges.

Com a reforç, el municipi té tres pous però fa més d’un any que estan gairebé secs. Per això, el consell impulsa la renovació de la conducció fins a les instal·lacions que proveeixen Granyanella. Segons el conseller d’Aguas, Xavier Pintó, és una actuació d’urgència i va reconèixer que el consell i l’ajuntament treballen per buscar una solució definitiva amb nous dipòsits.

En una situació similar es troba Sant Ramon, on el Portell té un dipòsit de 25 metres cúbics quan el pic del consum diari aquest mes ha assolit els 150. En l’últim ple el consistori va aprovar modificar el pla urbanístic per ampliar els actuals dipòsits. L’alcalde, Josep Maria Ribera, va anunciar una reunió amb responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua amb l’objectiu de projectar dipòsits adequats a les necessitats.

L’Espluga Calba i Sunyer ja poden beure de l’aixeta

L’Espluga Calba ja pot utilitzar l’aigua de l’aixeta per beure i cuinar després que les últimes analítiques descartessin la presència de pesticides. El municipi es proveeix de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i la major part de les 25 localitats que formen part de l’organisme van recuperar l’aigua potable dimecres després de 19 dies (vegeu SEGRE d’ahir). D’altra banda, el Soleràs i Juncosa van publicar ahir bàndols per informar que esperaran fins avui per aixecar el veto perquè “l’aigua que està arribant al dipòsit es barregi amb la que ja hi ha i tingui encara més garanties sanitàries”.

Fulleda aplica la mateixa mesura. Per la seua part, Sunyer, que no es proveeix de la Mancomunitat, també va recuperar ahir l’aigua potable després de les últimes mostres, que van confirmar que és apta per al consum. Torres continua sense poder utilitzar-la per beure i cuinar.

El PSC demana una altra captació per a la Mancomunitat

El president del PSC, Salvador Illa, va lamentar ahir que els 25 municipis de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues hagin passat 19 dies sense aigua potable. “És necessari buscar una captació definitiva que garanteixi el subministrament, així com el suport financer i tècnic”. Va demanar a la Diputació i a la Generalitat “que atenguin i escoltin” els alcaldes i veïns dels pobles afectats.

tracking