SEGRE

MUNICIPIS INTERVENCIONS

Acaben les obres per evitar que caiguin roques a Gerb

De la muntanya de l'Espígol, durant 5 mesos per fixar el pendent

Els ancoratges que s’han instal·lat per subjectar el pendent.

Els ancoratges que s’han instal·lat per subjectar el pendent.A.O.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per assegurar la muntanya de l’Espígol, i d’aquesta manera evitar que caiguin roques sobre la pedania de Gerb, a Os de Balaguer, ja han finalitzat. Havien d’estar llestes al juliol però els treballs s’han avançat i han quedat acabats després de cinc mesos d’intervencions, segons va explicar l’alcaldessa, Estefania Rufach. Durant aquest període s’han instal·lat 24 barnilles que perforen la muntanya a uns 25 metres de profunditat, de les quals 4 compten amb sensors per captar si hi ha algun moviment.

També es mantenen altres sistemes d’advertència davant de possibles despreniments i l’alarma ja col·locats, a banda d’una instal·lació subterrània amb sistemes de detecció de moviment que controlen els aqüífers que travessen la roca i les possibles dilatacions del talús.Els operaris han subjectat amb malles metàl·liques la part superior, on hi havia risc imminent de caiguda de pedres, va remarcar Rufach. La intervenció va començar a mitjans de gener i, finalment, suposarà una inversió d’uns 250.000 euros. El mes de desembre passat, el consistori va instal·lar sensors amb alarmes per controlar moviments del pendent.

Les alarmes s’han disparat des d’aleshores fins a en tres ocasions, l’última el 6 de gener, per la qual cosa va caldre intervenir. L’empresa Infraestructures de Muntanya va haver de traslladar en helicòpter el material necessari per apuntalar la muntanya, com ciment, aigua, malles i cables, i fer possibles els treballs al cim del pendent.

tracking