SEGRE

TURISME INICI DE LA CAMPANYA ESTIVAL

El turisme estrena la temporada d'estiu vorejant el ple al Pirineu

El pont per Sant Joan, el bon temps i esdeveniments culturals atreuen els visitants

Excursionistes a cavall ahir al matí a la sortida de Sort.

Excursionistes a cavall ahir al matí a la sortida de Sort.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turisme va estrenar ahir l'estiu vorejant el ple turístic al Pirineu. El pont festiu per Sant Joan, el bon temps i esdeveniments com les baixades de falles i la Xollada d'Ovelles de Sort van atreure a les comarques de muntanya un gran nombre de visitants en l'inici d'una temporada estival que espera repetir les xifres de rècord de la de l'any passat.

El primer cap de setmana de l’estiu ha arribat al Pirineu fregant el ple turístic. L’inici de la temporada s’ha vist afavorit pel pont festiu de Sant Joan, pel bon temps i per esdeveniments culturals com la temporada de falles i la Xollada d’Ovelles de Sort.

Tot plegat ha contribuït a impulsar una bona arrancada a una campanya estival que, d’acord amb les previsions del patronat de Turisme de la Diputació, espera repetir les xifres rècord que va registrar l’any passat. L’ocupació hotelera ha assolit el 100% en alguns punts del Pirineu i la mitjana a les comarques de muntanya supera el 90%, segons va explicar el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. Als càmpings, la presidenta de l’associació del sector a Lleida, Cel Feliu, va indicar que tots els bungalous estan ocupats i que a les zones d’acampada queden poques parcel·les disponibles als municipis pirinencs.La portaveu dels allotjaments de turisme rural, Núria Ferrando, va explicar que la mitjana d’ocupació és d’un 80%, però va puntualitzar que el sector està satisfet perquè, després de la supressió de restriccions a la mobilitat derivades de la Covid, els turistes viatgen més.

El responsable de l’associació d’esports d’aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, també va valorar que l’ocupació és òptima i que el nivell de treball és similar del període anterior a la pandèmia, superior al 80% durant aquest cap de setmana.Els hostalers constaten que la inflació no frena per ara l’afluència de turistes, majoritàriament catalans, i constaten cert augment de visitants estrangers, sempre minoritaris a les comarques lleidatanes. Per la seua part, des del Patronat de Turisme de la Diputació van indicar que aquest començament de temporada fa pensar a arribar al rècord de l’estiu del 2021.

tracking