SEGRE

URBANISME REFORMES

El Pont de Suert derruirà la Confraria Vella per fer-hi un aparcament

De 50 places vora la travessia de l'N-230

L’edifici de la Confraria Vella, que s’enderrocarà enguany per fer un estacionament.

L’edifici de la Confraria Vella, que s’enderrocarà enguany per fer un estacionament.A.E.P.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament del Pont de Suert enderrocarà l’edifici de la Confraria Vella per habilitar un pàrquing al solar, proper a la travessia de l’N-230. Tindrà capacitat per a mig centenar de vehicles, segons va explicar l’alcalde, Josep Antoni Troguet. A la capital de la Ribagorça hi ha actualment dos estacionaments més de setanta i un centenar de places, respectivament, però són al centre.

La idea de l’ajuntament és facilitar l’aparcament de vehicles de pas sense que hagin d’entrar al nucli urbà, per evitar problemes de circulació a l’hora d’entrar i sortir a la carretera.L’actuació consistirà a demolir l’edifici i habilitar el nou estacionament. Suposarà una inversió de 118.000 euros que sufragarà en la seua totalitat la Diputació, va explicar Troguet. La Vella Confraria acollia antigament la celebració de les festes de Sant Sebastià.

Fa anys, es van traslladar a la nova seu. L’immoble es troba actualment degradat i fora del pla d’ordenació urbanística, que ja en preveu la demolició per a altres usos. “L’estructura allargada i amb només vint metres d’ample no permet donar-li moltes utilitats i des de la dècada dels noranta està infrautilitzat, per la qual cosa considerem que enderrocar-lo per guanyar espai és la millor alternativa”, va dir Troguet.

“La població necessita estacionaments, atesa la dificultat d’aparcar al llarg de la travessia”, va afegir.La intenció del consistori del Pont és aprovar el projecte de demolició en la pròxima sessió del ple, perquè les obres es puguin dur a terme en els propers mesos i poder estrenar el nou pàrquing abans que acabi l’any.

tracking