SEGRE

Localitzen porcs morts i altres residus en una granja de Figuerola d'Orcau

Un agent de la Guardia Civil.

Un agent de la Guardia Civil.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Comandància de la Guardia Civil de Lleida ha trobat dos esquelets d’animals adults i restes de porcs semienterrats, i que desprenien una forta olor a causa del seu avançat estat de descomposició, als voltants d’una explotació porcina a la població de Figuerola d’Orcau, en el terme municipal d’Isona i Conca Dellà.

Arran d’olors fètides, els agents van trobar a l’interior de la finca un abocament d’aigües residuals domèstiques amb matèries fecals, procedents d’un bany de les mateixes instal·lacions, ha informat aquest dimarts la Guardia Civil en un comunicat.

Segons la Guardia Civil, "a través d’una canonada de PVC els rebutjos eren evacuats directament al medi natural, a escassos 30 metres d’un camí públic". Els agents van trobar residus de tot tipus amuntegats i a la intempèrie en una zona contigua a la granja i repartits a en diferents punts, entre els quals hi havia ferros, llaunes, recipients de vidre i de plàstic, pots d’esprai i una desena de peces de fibrociment amb amiant.

El propietari va explicar als agents que l’explotació porcina mancava de programa higienicosanitari supervisat per veterinari oficial, sent obligatori en aquest cas per obtenir un estat òptim de salut i de benestar animal. La patrulla del Seprona va aixecar actes per diverses infraccions administratives en no aplicar-se correctament en l’explotació les mesures higienicosanitàries requerides.

La Guardia Civil ha posat les irregularitats en coneixement de l’Agència de Residus de Catalunya i de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, "per incomplir el disposat en la Llei de Residus i Terres Contaminats, i Llei de Sanitat Animal". 

tracking