SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIA

Un rottweiler mossega un veí d'Alcoletge que protegia el seu gos

Va ser ahir a les 7.40 hores en un camí quan la víctima va sortir a passejar amb la seua mascota || El propietari de l'animal de raça perillosa no el portava lligat

El denunciant mostra l'embenat que li van fer a l'ambulatori d'Alcoletge després de l'atac.

El denunciant mostra l'embenat que li van fer a l'ambulatori d'Alcoletge després de l'atac.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí d’Alcoletge va denunciar ahir als Mossos d’Esquadra l’atac d’un rottweiler que ell i el seu gos van patir hores abans en un camí d’aquesta localitat del Segrià. Els fets van tenir lloc cap a les 7.40 hores, quan el denunciant va sortir a passejar amb el seu gos, de la raça schnauzer mini, que portava lligat. A l’albirar dos gossos que anaven sense lligar, de raça rottweileri border collie, va cridar perquè el propietari, que era lluny, lligués els gossos per prosseguir amb el passeig.

S’ha de recordar que la raça rottweiler està qualificada com a potencialment perillosa. “Va lligar els gossos i vam passar pel costat. Tanmateix, a uns 100 metres, el rottweiler, que tornava a estar sense lligar, va venir directament cap a la meua mascota i la va mossegar per la part posterior.

No la deixava anar. Vaig estirar amb la corda per posar-me-la als braços però no cessava. Finalment vaig aconseguir que deixés de mossegar-la però, llavors, em va mossegar la mà amb què subjectava la meua mascota.

Amb la corretja em vaig defensar fins que, per fi, el gos se’n va anar, tot i que l’amo no va aparèixer”, va explicar l’afectat a aquest diari. L’home va anar a l’ambulatori d’Alcoletge, on li van fer les corresponents cures per la ferida a la mà. També va anar al veterinari perquè curessin el gos.

Posteriorment, es va desplaçar a l’ajuntament per saber si els gossos estaven censats. “Pel que sembla no ho estan i des del consistori em van recomanar que interposés una denúncia”, va explicar. L’home va afirmar que, pel que sembla, el gos ja hauria protagonitzat algun altre episodi similar i que és habitual que l’amo el deixi solt pels camins i tampoc porti posat morrió.

En els casos dels exemplars de raça potencialment perillosa, els propietaris han de tenir llicència complint uns requisits com ser major d’edat, no comptar amb antecedents i tenir una assegurança de responsabilitat civil. La mascota ha d’estar identificada amb microxip i tenir cartilla veterinària. L’animal només pot ser conduït per la persona autoritzada i ha d’anar lligat i amb morrió.

A finals de maig, una veïna d’Alcarràs de 38 anys va resultar ferida al ser atacada per dos gossos quan havia sortit a passejar sola per la partida dels Reguers. Va ser evacuada a l’Arnau.

tracking