SEGRE

COMARQUES

El telefèric de la Vall Fosca ja té data d'inici de temporada d'estiu

La instal·lació va registrar 25.000 passatgers en 1.094 trajectes l’any passat

El telefèric de l'estany Gento.

Endesa posa a punt el telefèric de Sallente-Estany GentoEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telefèric de la Vall Fosca situat a Torre de Capdella (Lleida), que dona accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i al Estany de Sant Maurici, inicia aquest divendres la temporada d’estiu.

El funcionament d’aquesta instal·lació permet accedir als visitants a la tercera porta del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici ja que fa d’ascensor i permet salvar un desnivell de 450 metres, ha informat Endesa --propietària del telefèric-- en un comunicat d’aquest dijous.

L’any passat, segons l’elèctrica, el telefèric va registrar més de 25.000 passatgers en un total d’1.094 trajectes realitzats.

La gestió de la instal·lació en aquest període d’ús lúdic la realitza l’Ajuntament de la Torre de Capdella, després que la Direcció de Transports i Mobilitat hagi certificat que compleix totes les condicions de seguretat i funcionament necessàries per passar a ús públic.

La posada en marxa del telefèric es realitza després d’haver passat la seua revisió anual, que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablatge, l’engreixament dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat.

Aquesta inspecció, que duu a terme Endesa com a propietària del telefèric, permet que la Direcció General de Transport per Cable de la Generalitat autoritzi el seu ús públic i, així, es realitzi una cessió a l’Ajuntament de la Torre de Capdella per al seu ús turístic.

tracking