SEGRE

ENERGIES RENOVABLES

La primera gran planta solar cooperativa, a Anglesola

Pionera a finançar-se amb aportacions de petits accionistes || Iniciarà obres ben aviat per començar a funcionar el 2023

Els terrenys on es construirà la central solar d’Anglesola.

Els terrenys on es construirà la central solar d’Anglesola.SOM ENERGIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una gran central solar projectada als afores d’Anglesola es convertirà en la primera instal·lació cooperativa de Catalunya, finançada amb aportacions de centenars de petits accionistes. És una de les tres instal·lacions que la Generalitat ha autoritzat en els últims tres anys a tot el territori català i el seu promotor, la cooperativa Som Energia, té intenció d’iniciar les obres aviat per inaugurar-la l’estiu del 2023. Som Energia va presentar ahir a Anglesola aquest projecte, finançat mitjançant un sistema que la cooperativa ja ha provat en plantes solars d’Andalusia i Castella i Lleó.

El denomina Generació kWh i es basa en aportacions de petits inversors que, al llarg de 25 anys, reben la quantitat invertida i part del seu subministrament elèctric a preu de cost, la qual cosa contribueix a reduir les factures de la llum. El promotor va indicar que sufragarà el gruix de les obres amb el fons d’1,7 milions d’euros aportats per 4.610 socis per a aquest i altres projectes. Així mateix, obriran una nova campanya per obrir l’accionariat a nous socis locals.

La central d’Anglesola, amb una superfície d’unes 4 hectàrees, generarà uns 4,70 GWh a l’any, l’equivalent al consum de 1.800 famílies. És una producció superior al consum de la població d’aquest municipi de l’Urgell, amb poc més de 1.300 veïns.

tracking