SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Montgai posa en relleu el cultiu del vímet davant d'una creixent demanda

La jornada va comptar amb una trentena d’assistents.

La jornada va comptar amb una trentena d’assistents.AJUNTAMENT DE MONTGAI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Espai la Fassina de Montgai va acollir ahir una jornada tècnica per donar a conèixer el cultiu del vímet, els seus beneficis i la demanda actual d’un producte que va marcar la vida d’aquesta localitat de la Noguera des de la segona meitat del XIX fins als anys 50 del segle passat. La jornada va comptar amb testimonis de Montgai que fa anys havien treballat en les vimeteres i van explicar que es tractava d’una indústria que va arribar a ser un referent a Catalunya i la resta de l’Estat. La producció s’exportava principalment a França.

En aquesta localitat es feia tot el procés de producció: des de les plantacions de vimeteres al voltant del nucli urbà, passant per la recol·lecció a l’hivern, fins al tractament de les fibres i la preparació per a la seua correcta utilització. El gener passat l’ajuntament va plantar, després de setanta anys, una vintena d’estaques de vímets a la zona del parc de la Salut per posar en relleu el cultiu. L’alcalde, Jaume Gilabert, va assegurar ahir que un dels objectius d’aquesta iniciativa és recuperar una activitat econòmica inexistent a l’actualitat a Lleida i, en canvi, la seua demanda està a l’alça, va dir.

Aquesta iniciativa requereix que particulars apostin per conrear aquesta planta en a seues explotacions amb aquesta planta, que comença a donar vímet als dos anys i abasta la plena producció als tres.

tracking