SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

Plantegen un tercer carril per avançar en 70 quilòmetres de les carreteres N-230 i C-12

Estat i Generalitat estudien una solució fins ara inèdita a Lleida per millorar la seguretat del trànsit en aquestes vies || També estudien la seua implantació en part de la C-13 i del pas de Comiols

La carretera C-12 al seu pas per Alfés, un dels trams on es planteja el carril central per avançar.

La carretera C-12 al seu pas per Alfés, un dels trams on es planteja el carril central per avançar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nou tipus de carretera, fins ara inèdit a Lleida, s’obre camí en els projectes de l’Estat i la Generalitat per millorar les seues respectives xarxes viàries. Se la coneix com 2+1, i consisteix en una única calçada amb tres carrils, en la qual el central es fa servir únicament per avançar sense envair el sentit contrari. Els primers estudis en elaboració plantegen implantar aquesta solució en uns setanta quilòmetres de carreteres de la província.

Amb això pretenen millorar la seguretat del trànsit amb un cost i un impacte ambiental menor que la construcció d’autovies. El ministeri de Transports va anunciar el mes de juny passat la intenció de dotar d’un tercer carril per avançar al tram de la carretera nacional N-230 entre Benavarri i Sopeira, de 39 quilòmetres. Per la seua part, la Generalitat va treure a concurs a la primavera la redacció d’estudis per aplicar aquesta mateixa solució en vuit quilòmetres de la C-12 entre Lleida i Alfés.

També la planteja en més de 25 quilòmetres d’aquesta mateixa carretera al seu pas per les comarques de Tarragona. La Generalitat no ha aclarit encara si preveu estendre el tercer carril per a avançaments a més trams de la C-12. Per la seua part, el president del consell del Segrià i alcalde de Maials, David Masot, demana que aquesta solució s’apliqui a la totalitat del traçat a la comarca per reduir l’elevada sinistralitat d’aquesta carretera.Així mateix, la Generalitat ha encarregat estudis per a la futura variant de la C-13 a Térmens i per millorar el pas de Comiols entre els municipis d’Artesa de Segre i Isona i Conca Dellà.

Entre les dos sumen més de vint quilòmetres i, en tots dos casos, una de les exigències el departament de Territori a les empreses adjudicatàries és que han d’avaluar la possibilitat d’implantar en aquestes vies el model 2+1. Està implantat a diversos països, però només es pot veure per ara en una carretera catalana (vegeu les claus).

Les noves carreteres

Les noves carreteresSEGRE

tracking