SEGRE

MUNICIPIS DINAMITZACIÓ

Un municipi de l'Urgell obre quatre apartaments turístics en una casa heretada

També una agrobotiga recuperant el servei al poble

L’alcalde de Preixana, en un dels apartaments.

L’alcalde de Preixana, en un dels apartaments.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Preixana té previst obrir el mes d’agost quatre apartaments turístics i una agrobotiga amb zona de degustació a la casa heretada el 2019, Cal Vallverdú. L’alcalde de la localitat, Jaume Pané, es va mostrar “molt satisfet” amb aquesta actuació ja que “ha permès rehabilitar un edifici que estava en molt mal estat alhora que servirà per revitalitzar el nucli històric del municipi”. Segons Pané, també recuperaran el servei de botiga, pensant especialment en les persones grans –que habitualment depenen d’altres per anar a comprar a fora–, després que a finals de l’any passat tanqués l’última botiga que quedava a Preixana, Cal Cota.

Les obres han tingut un cost de 386.262 euros, dels quals 366.949 seran finançats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).Precisament, el consistori ha obert recentment un procés selectiu per crear una borsa de treball de personal amb caràcter interí fins que s’adjudiqui la gestió de Cal Vallverdú. Aquest haurà de ser el dependent de l’agrobotiga i vetllar pel bon funcionament dels apartaments turístics, que també haurà de netejar. La jornada és parcial de trenta hores setmanals i el sou és de 1.016 euros bruts en dotze pagues.

L’actuació ha permès reformar Cal Vallverdú, una casa senyorial que data del segle XVII i que està situada al carrer Lleida, al nucli històric d’aquest municipi de l’Urgell. En una primera fase es va rehabilitar la part baixa, on hi ha l’agrobotiga, amb una zona de degustació per organitzar tastos i activitats diverses i en una segona fase es van rehabilitar els pisos superiors, on s’han habilitat quatre apartaments turístics amb un total de setze places d’allotjament.

tracking