SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Urbanisme investigarà les obres de la masia de l'exalcalde de Bellver

L'edil i el seu fill, també regidor i propietari de la construcció, van deixar el consistori per aquesta polèmica || Demanarà informació a l'ajuntament sobre l'edifici

Imatge recent de l’edificació objecte de polèmica a Bellver.

Imatge recent de l’edificació objecte de polèmica a Bellver.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu i Aran investigarà les obres dutes a terme a la masia del fill de l’alcalde de Bell-ver, Francesc Xavier Porta, situada entre els nuclis de Talltendre i Ordèn i que els ecologistes de SOS Pirineus han portat a la fiscalia. El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va explicar que demanaran informació a l’ajuntament de Bellver perquè “demostri i justifiqui” si l’edificació s’ha dut a terme aprofitant els vestigis que hi havia a la zona vinculats a l’activitat minera de principis del segle passat o en canvi es tracta de la construcció en sòl no urbanitzable d’un edifici. Urbanisme haurà d’incloure l’edificació (Casa Alay) al catàleg de masies i cases rurals sempre que l’ajuntament pugui demostrar aquest requisit.

Aquest catàleg s’havia de debatre a la comissió d’Urbanisme d’ahir però va quedar en suspens. Sobre aquest punt, Serra va considerar que “no serà un tema fàcil de demostrar” i va afegir que “aparentment sembla que això (l’aprofitament dels vestigis) no és així”. També va assegurar que l’edificació s’ha dut a terme “sense esperar” la inclusió en el catàleg de masies i va insistir que la legislació urbanística diu “molt clarament” que les restes d’una construcció en sòl no urbanitzable “poden rehabilitar-se o reconstruir-se però en cap cas no poden ser substituïdes per aixecar una edificació completament nova”.La decisió de la direcció general d’Urbanisme arriba gairebé dos mesos després que l’exalcalde de Bellver i el seu fill deixessin l’ajuntament arran d’aquesta polèmica. En aquell moment, Porta es va mostrar partidari que s’investigui la denúncia feta per SOS Pirineus per aclarir aquests fets.

Erill la Vall tindrà un nou càmping amb 95 parcel·les

La comissió territorial d’Urbanisme del Pirineu que es va celebrar ahir a la Seu va aprovar l’informe d’avaluació ambiental per a la instal·lació d’un càmping al nucli d’Erill la Vall. Tindrà una superfície de 8.500 metres quadrats i una capacitat per a 95 unitats d’acampada, la meitat de les quals bungalous.

La iniciativa destaca per no estar afectada per cap pla d’inundabilitat. És de caràcter privat i podria començar a construir-se de cara a l’any vinent.El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, va destacar que serà “una activitat econòmica molt positiva per al conjunt de l’Alt Pirineu”. Al Pallars Jussà, Urbanisme va aprovar la documentació perquè Sarroca de Bellera pugui donar llum verda a projectes d’ampliació o per a la instal·lació de noves explotacions ramaderes i agrícoles més grans.

tracking