SEGRE

Identifiquen el cadàver que va aparèixer al costat del riu a Albesa i investiguen les causes de la mort

A través del perfil genètic han relacionat la identitat del cadàver amb la d'un jove nigerià desaparegut

El cadàver estava enterrat en aquest lloc de vegetació frondosa molt a prop del riu a Albesa.

Els Mossos d'Esquadra identifiquen unes restes cadavèriques a la localitat d'Albesa (Noguera) i n'investiguen les causes de la mortMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) investiguen les circumstàncies criminals entorn a la identificació d’unes restes cadavèriques semi enterrades a la llera del riu a la localitat d’Albesa.

El mes d’octubre de l’any passat la família d’un jove nigerià a Lleida va denunciar la seva desaparició. Per part del cos de Mossos d’Esquadra es va activar el procediment habitual en casos de desaparició i es van efectuar diverses gestions per tal de localitzar-lo. Paral·lelament, el passat 13 d’octubre es van localitzar unes restes cadavèriques a la localitat d’Albesa, que inicialment no van poder ser identificades. El cadàver estava enterrat en un marge entre vegetació frondosa i a un metre escàs d’una zona humida. El cos es trobava ajagut de cara amunt i tenia totes les parts tret d’un tros d’una cama, concretament des de sota del genoll, que va permetre trobar la resta del cos. La troballa es va produir durant una visita de tècnics de la Generalitat i de l’ajuntament per a una futura actuació a l’entorn del riu Noguera Ribagorçana. 

En el marc d’aquestes comprovacions, efectius de la Divisió de Policia Científica, en col·laboració amb l’IMELEC, han aconseguit identificar el cadàver a través del seu perfil genètic, i relacionar-lo amb la identitat de la persona desapareguda. La Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent s’ha fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies dels fets, així com la causa de la mort.

S'ha de recordar que l’informe preliminar de l’institut forense apunta a un traumatisme al cap com a causa de la mort i com ja va publicar aquest diari apunten a una mort amb indicis de criminalitat, al trobar un traumatisme al cap i per les estranyes circumstàncies en les quals va ser trobat el cadàver.

tracking