SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Bellvís aprova el POUM, que preveu 270 nous habitatges

Posa fi a més d'una dècada de tràmits administratius

Vista aèria d’arxiu del municipi de Bellvís.

Vista aèria d’arxiu del municipi de Bellvís.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bellvís ha aprovat el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que preveu dos zones de creixement residencial en les quals es poden construir un total de 269 habitatges, entre cases i pisos. Són 211 en una de les àrees i 58 a l’altra. El ple ja ha ratificat de manera inicial el document, que actualment està en exposició pública, i el municipi posa fi així a més d’una dècada de tràmits.

L’alcalde, Joan Talarn, va explicar que fins ara s’han regit a través de normes subsidiàries de planejament. Així mateix, va assenyalar que el POUM es va iniciar a finals del 2009, encara que abans del 2015 es va començar a revisar “de dalt a baix” perquè estava plantejat amb criteris d’abans de la crisi econòmica del 2008. Talarn va assenyalar que l’objectiu del POUM és “posar ordre” i “marcar zones de creixement” a la localitat.

Així mateix, va destacar que han establert una normativa que no és “excessivament restrictiva” pel que respecta a les construccions que es puguin portar a terme a les zones ja desenvolupades del municipi.

Al pla només 69 municipis tenen POUM; 48, normes subsidiàries, i 23 més, planejament

S’ha d’assenyalar que, amb dades de principis d’aquest any, dels 149 municipis del pla, només 69 tenen un POUM, mentre que 48 tenen normes subsidiàries, 23 compten amb normes de planejament urbanístic, uns altres vuit tenen un pla d’ordenació suplamunicipal i un (Lleida), un pla general d’ordenació.

tracking