SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTES

Mequinensa adjudica les obres de la residència, paralitzada des del 2011

Suposarà una inversió de gairebé 6 M€ i els treballs començaran properament

Imatge de l’estructura de la residència de Mequinensa.

Imatge de l’estructura de la residència de Mequinensa.AYUNTAMIENTO DE MEQUINENSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mequinensa ha adjudicat les obres de la residència per a gent gran i el centre de dia a la unió temporal d’empreses (UTE) Aragonesa de Obras Civiles i ACSA Obras e Infraestructuras per un import de 5,9 milions. Els treballs tenen un termini d’execució de 19 mesos, 9 menys dels inicialment previstos. L’alcaldessa en funcions, Montse Gimeno, va explicar que “l’objectiu ara és iniciar els treballs tan ràpid com sigui possible”.

Aquesta demandada obra, que es va iniciar el 2008 i es va paralitzar en 2011 per falta de finançament, compta amb una subvenció de 5,3 milions que aporten el Govern d’Aragó i l’Institut per a la Transició Justa amb càrrec al Pla MINER. Els prop de 600.000 euros restants els aporta l’ajuntament de Mequinensa. L’encariment del projecte és a causa de l’increment de preus per la situació econòmica a causa de la pandèmia i de la guerra d’Ucraïna i va obligar el consistori a treure a licitació el projecte una segona vegada al quedar desert el primer concurs.Aquesta situació ha provocat diversos retards que s’han anat acumulant per diferents motius en el ja més que ajustat termini per executar l’obra i justificar la subvenció d’“aquest important projecte, per l’alt volum inversor i l’impacte que suposarà a nivell social i econòmic”, per la qual cosa “ja ens hem posat en contacte amb el departament d’Indústria i altres òrgans del Govern d’Aragó per sol·licitar una pròrroga tal com es reflecteix en el conveni firmat ara fa gairebé un any”.

La residència de Mequinensa tindrà 80 places i 20 més seran per al centre de dia. També donarà ocupació directa a 40 persones. Les obres de l’edifici es van paralitzar a finals de març del 2011.

tracking