SEGRE

EMERGÈNCIES ONADA DE CALOR

Un incendi arrasa 36 hectàrees a Àger, en una zona de difícil accés

Hauria estat causat per un helicòpter que transportava material per a unes obres a les vies del tren i va tocar un cable || A Terradets, en una zona amb restriccions

L’incendi es va declarar a les 15.10 hores entre la via del tren i una zona d’escalada.

L’incendi es va declarar a les 15.10 hores entre la via del tren i una zona d’escalada.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi a Àger, que es va declarar ahir a les 15.10 hores, havia calcinat a última hora d’ahir 36,41 hectàrees al congost de Terradets, al Montsec d’Ares. Es tracta d’un dels 46 municipis lleidatans i un dels dos massissos de Ponent –juntament amb la Baronia de Rialb– que es troben en el màxim nivell d’alerta des de divendres passat per risc d’incendis forestals.

Mireia Brugués, alcaldessa d’Àger, va explicar que la causa s’atribueix a un accident. “El cable d’un helicòpter que transportava material per a unes obres a la via del tren va tocar un cable elèctric i es va originar el foc”, va explicar. Es tracta d’una zona de molt difícil accés entre la via del tren i una zona d’escalada, per la qual cosa els Bombers van transportar amb helicòpter els efectius de les unitats especialitzades, els GRAF i els EPAF, per poder treballar sobre el terreny amb eines manuals en suport a les descàrregues dels mitjans aeris. Es van activar 17 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris.

Les flames van arrasar una zona de terreny escarpat. El foc va saltar fins a la cresta i va causar algun focus dispers a la zona de Castell de Mur, al Pallars Jussà, que es va poder controlar. S’estimava que el foc tenia una afectació provisional i aproximada de 36,41 hectàrees, totes de l’espai protegit de la serra del Montsec.

Burgués va explicar que no hi ha nuclis habitats, per la qual cosa no va ser necessari fer desallotjaments i va afegir que en moments així “s’entén la necessitat de tancar els accessos als parcs naturals”, perquè, en cas que hi hagués algú escalant o caminant, només pot abandonar la zona a peu. Per la seua part, Ipcena va assegurar que si els Agents Rurals denuncien els fets, es personaran, i si no presentaran ells una denúncia per un presumpte delicte contra el medi ambient.

D’altra banda, un incendi va calcinar una hectàrea a Castellar de la Ribera. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar que el pla Alfa 3 es prorrogarà fins divendres. Ho va dir a l’incendi del Bages. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va demanar “extremar les precaucions”. Ahir Tremp, amb 39,7º, va assolir la temperatura màxima del dia a Catalunya.

tracking