SEGRE

EMERGÈNCIES CAMPANYA FORESTAL

L'incendi d'Àger calcina 71 hectàrees protegides de la serra del Montsec

L'helicòpter que el va causar tenia el permís corresponent per treballar a la zona

Un helicòpter a punt d’aterrar per portar a la zona diversos bombers.

Un helicòpter a punt d’aterrar per portar a la zona diversos bombers.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’incendi que va començar a primera hora de la tarda de dilluns a Àger ha calcinat 71,14 hectàrees a Terradets, al Montsec. Els Bombers el van donar per estabilitzat ahir a les 9.40 hores i durant la jornada van continuar treballant-hi amb 6 mitjans aeris i 23 dotacions terrestres. Les tasques d’extinció es van centrar, per la inaccessibilitat de la zona, en les descàrregues d’aigua des de l’aire i en el treball amb eines manuals d’una trentena d’efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Especials) i els EPAF (Equips de Prevención Activa Forestal) que van ser helitransportats fins al lloc.

Pel flanc esquerre, els vehicles podien aproximar-se a uns 700 metres del foc a través d’una pista forestal. Així, es va continuar remullant el perímetre i treballant en els punts calents per evitar que es revifés. El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va afirmar que, “malgrat el risc, la situació és de relativa tranquil·litat”.

L’incendi ha afectat una superfície aproximada de 71,14 hectàrees, totes protegides de la serra del Montsec, segons les dades provisionals dels Agents Rurals. Pel que fa a les causes que el van originar, es va confirmar que va ser per l’accident d’un helicòpter que transportava material per a unes obres a la via del tren quan una sirga de l’aeronau va tocar amb un cable elèctric. Fonts solvents van explicar que tenien els permisos corresponents.

Val a destacar que els accessos al Montsec estan tancats des de divendres passat al trobar-se en el màxim nivell d’alerta per incendis forestals –nivell 3 del pla Alfa–, la qual cosa ha evitat, per exemple, que escaladors haguessin pogut quedar atrapats durant el foc.

Trajecte amb autobús entre Balaguer i la Pobla de Segur

Precisament ahir estava previst restablir la circulació dels trens entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur. Tanmateix, l’incendi va obligar a mantenir el servei tallat ja que s’havia de revisar que no hagués causat algun despreniment al llarg de la via.

Ahir i des de fa uns dies s’ha fet transport alternatiu per carretera amb autobusos pels treballs de manteniment d’una de les unitats de la línia, segons va informar Ferrocarrils de la Generalitat.

tracking