SEGRE

Adéu a l'últim pas al riu Segre a l'Horta de Lleida

Els únics passos que hi ha són, a la part sud, a Torres de Segre i a la part nord a Vilanova de la Barca, dues poblacions separades per 30 quilòmetres

Imatge aèria del pas al riu Segre entre Butsènit i Montoliu

Imatge aèria del pas al riu Segre entre Butsènit i Montoliu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pas que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre està demolint a l'Horta de Lleida, entre la partida de Butsènit i Montoliu de Lleida, és el darrer pas que hi ha en tot el riu, que fins ara aprofitaven agricultors i veïns -i també ciclistes i excursionistes- de la zona per moure's entre les dues zones separades pel riu Segre. Més a prop de la ciutat de Lleida hi ha el pont del Tòfol, malgrat que aquest és un pas que només poden utilitzar vianants i ciclistes, i la mateixa ciutat de Lleida compta amb una desena de passos, entre passarel·les i ponts per a vehicles.

Actualment, els únics passos per a vehicles que hi ha -fora de la ciutat de Lleida- són, a la part sud, a Torres de Segre i a la part nord a Vilanova de la Barca, dues poblacions separades per 30 quilòmetres i ja fora de l'Horta de Lleida. 

Ara, amb l'enderroc i desaparició d'aquest pas, els seus veïns hauran de fer una volta de 15 quilòmetres, que passa per fer la volta per Torres de Segre o la ciutat de Lleida. La reivindicació dels veïns és que es construeixi un nou pas, i per això ja està convocada una reunió entre els ajuntaments de Lleida, Albatàrrec, Montoliu, Sudanell, Alfés i Sunyer. 

Aquest pas es va construir als anys 70, durant les obres de construcció de l'autopista AP-2, i era un pas que es va adequar per passar materials d'una banda a l'altra. Ara, com que l'empresa que el va construir ja no existeix, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre es fa càrrec de l'obra de demolició de forma subsidiària. 

tracking