SEGRE

Sant Esteve de la Sarga demana limitar l'ús d'aigua de boca per a horts i piscines

Sant Esteve de la Sarga

Sant Esteve de la Sarga

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Esteve de la Sarga exigeix als veïns limitar l’ús d’aigua de boca i que no s’utilitzi per a regs puntuals d’horts, jardins o piscines. A través d’un ban, el consistori adverteix que en els propers dies es podrien aplicar restriccions i per això demana un ús “responsable i reduir el consum”.

El municipi fa setmanes que recorre a cisternes per proveir alguns dels seus nuclis. S’afegeix a d’altres que també han demanat limitar l’ús de l’aigua davant de la sequera que està assecant les fonts i barrancs d’on es capta l’aigua. També ho van fer Espot, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Bellver i Baix Pallars. Aquest últim va convocar ahir un ple extraordinari per exigir més limitacions i un ús responsable. L’alcaldessa, Anna Sentinella, va apuntar que les fonts estan seques i és necessari estalviar aigua o s’hauran de prendre mesures més extremes en els propers dies.

D’altra banda, Torres de Segre segueix donant garrafes d’aigua als veïns perquè continuen sense poder beure aigua de l’aixeta per la presència de pesticides i ja porten 43 dies (des del 10 de juny) amb aquesta restricció. El consistori espera incorporar un altre dipòsit que pugui filtrar més aigua.

Sant Esteve de la Sarga

Sant Esteve de la Sarga

tracking