SEGRE

SUCCESSOS FAUNA

Denuncien un home per maltractar desenes d'animals en una finca de Lleida

A casa tenia una vintena de gossos, així com una euga i quinze porcs vietnamites, en pèssimes condicions || Lamenten que només s'ha pogut rescatar l'equí

Mística, l’euga rescatada, es recupera al refugi per a cavalls ARRE, a Alcanó.

Mística, l’euga rescatada, es recupera al refugi per a cavalls ARRE, a Alcanó.IMAGEN CEDIDA POR AMICS DELS ANIMALS DEL SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La protectora Amics dels Animals del Segrià ha presentat una denúncia contra un lleidatà per presumpte maltractament de desenes d’animals en una casa de la Partida Vinatesa, al terme municipal de Lleida. Els fets es remunten a fa més d’un mes, quan el passat 24 de juny l’entitat animalista es va personar als Mossos d’Esquadra per denunciar que a la finca hi havia una vintena de gossos en un estat precari, a més d’una euga i quinze porcs vietnamites. La protectora va explicar ahir a aquest diari que des d’aleshores només s’ha rescatat l’euga, que actualment s’està recuperant al refugi per a cavalls ARRE, a Alcanó. Segons van relatar, feia deu anys que l’euga vivia en condicions pèssimes i presentava desnutrició i problemes a les cervicals.

D’altra banda, va denunciar que no se sap res dels gossos, que no han tornat a veure, i que els porcs continuen a la casa. En aquest sentit, la protectora va assenyalar que no és la primera vegada que el propietari d’aquesta casa és denunciat per maltractament animal, ja que el 2016 una altra entitat animalista ho va denunciar i se li van retirar alguns gossos, però van assenyalar que no se li ha fet cap seguiment.

“No volem assenyalar ningú, entenem que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet gestions, però no hi ha hagut cap seguiment i en més d’un mes no s’ha actuat correctament per poder rescatar els animals que hi havia a la casa. Ens vam oferir per acollir-los, però no hem tingut resposta”, van assenyalar des de la protectora. Sobre aquesta qüestió, van afegir que l’administració ha d’accelerar els tràmits per poder actuar en aquesta mena de casos i que la persona denunciada no pugui tenir animals.

“És un horror el que hem pogut veure en aquesta casa i ara no sabem res d’aquests animals, què se n’ha fet i què passarà amb els que encara queden a dins”, van lamentar. La protectora va assenyalar que es personarà com a acusació popular en aquest cas, que està en tràmit judicial, mentre la comissió de protecció de drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Lleida ha sol·licitat informació a la Paeria sobre les actuacions, segons va assenyalar la responsable, Estela Torres.

tracking