SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Sant Guim projecta una variant per evitar el pas de camions pel centre

De poc més d'un quilòmetre, unirà la B-100 amb la rotonda d'accés a la localitat

A la imatge, la carretera B-100 i l’accés al polígon per l’empresa de Piensos Yak.

A la imatge, la carretera B-100 i l’accés al polígon per l’empresa de Piensos Yak.X.AVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Guim de Freixenet projecta una variant per comunicar el polígon industrial i evitar el pas del transport pesant pel centre de la població. La nova circumval·lació tindrà uns 1.200 metres de longitud i unirà la carretera B-100 amb una nova rotonda situada a la carretera de Freixenet des del Bosch del Ferran, entre l’entrada de la localitat i l’accés al polígon per la zona de les instal·lacions de l’empresa làctica El Pastoret de la Segarra. L’obra es veurà beneficiada pel fet que, durant aquest mateix any, està prevista la millora de la carretera B-100, que va des de Sant Guim de Freixenet fins a la Panadella i Calaf.

Segons va explicar l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, la variant permetrà alliberar trànsit al nucli urbà.El primer edil va recordar que, des del començament de la pandèmia de la Covid-19, aquest municipi de la Segarra ha augmentat la població amb uns 140 nous veïns, procedents majoritàriament de grans nuclis urbans. Segons Lluch, l’expansió d’empreses locals com Piensos Yak o El Pastoret, que generen gairebé tres-cents llocs de treball, ha propiciat aquest increment poblacional. El fet que parelles en edat laboral puguin aconseguir feina sense haver de desplaçar-se a altres localitats de la comarca “és un dels atractius per instal·lar-se a viure a la població de la baixa Segarra”, va afirmar.

La nova rotonda compta amb un pressupost de 300.000 euros, i el tram de variant, del qual actualment es redacta la memòria, costaria prop de dos milions d’euros. La redacció del projecte es va adjudicar fa dos anys per 48.000 euros.

tracking