SEGRE

COMUNICACIONS TRANSPORTS

Sidamon es mobilitza per reclamar un baixador per que els trens parin al poble

Té dos passos a nivell i es declara cansat de viure “d'esquena al ferrocarril”

Un dels dos passos a nivell del tren de Manresa a Sidamon.

Un dels dos passos a nivell del tren de Manresa a Sidamon.AYUNTAMIENTO DE SIDAMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sidamon reclama un baixador a la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona (R-12), els trens de la qual passen pel poble sense aturar-s’hi. L’ajuntament proposa que parin a la demanda i que els usuaris disposin d’un botó a la parada per anunciar al maquinista que volen pujar. El ple municipal ja va acordar temps enrere formular aquesta petició i ara el consistori la reforça amb una mobilització popular: ha iniciat una recollida de firmes, tant amb formularis en paper com de forma telemàtica, que enviaran a Adif i la Generalitat.

L’alcaldessa, Dolors Tella, va explicar ahir que les adhesions dels veïns a aquesta reivindicació serviran per “reforçar” l’acord del ple. Aquest municipi del Pla d’Urgell té dos passos a nivell i Tella va recordar que mai han tingut una parada de la línia de Manresa. Per aquest motiu, va afirmar que estan “cansats de viure d’esquena al tren”.

Va apuntar que tenir el baixador pot beneficiar, per exemple, els joves i els veïns que dimecres van al mercat de Mollerussa. Així mateix, va destacar que en enquestes per elaborar el pla de joventut, els joves de la localitat van plantejar la necessitat de disposar d’una parada del tren. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja preveu implantar parades a demanda a la línia de Manresa quan l’assumeixi el 2024 (vegeu el desglossament).

FGC rellevarà Renfe a la línia de Manresa a partir del 2024

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) rellevarà Renfe com a operadora a la línia de tren de Manresa a partir del 2024. L’empresa pública del Govern preveu doblar els trajectes diaris entre Lleida i Cervera, per la qual cosa n’hi haurà un total de dotze per sentit. Per la seua banda, entre la capital de la Segarra i Manresa les freqüències passaran de tres a cinc. FGC ja va adjudicar a Stadler per 63 milions els quatre nous trens per a aquesta línia, que els haurà d’entregar el 2024, quan es posi en marxa el servei de Rodalies de Lleida.

tracking