SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

Els més de 2.000 veïns de Torres de Segre tornen a beure de l'aixeta al cap de 55 dies

Les últimes anàlisis de l'aigua certifiquen que és apta per al consum després que el 10 de juny es detectés un excés de pesticides || L'ajuntament l'havia subministrat des d'aleshores en garrafes

Una veïna de Torres de Segre bevent aigua de l’aixeta ahir a la tarda.

Una veïna de Torres de Segre bevent aigua de l’aixeta ahir a la tarda.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els prop de 2.400 veïns de Torres de Segre van poder tornar ahir a utilitzar l’aigua de l’aixeta per beure i cuinar. Feia 55 dies que no poder fer-ho per l’elevada concentració de plaguicides que es va detectar el passat 10 de juny. Salut va informar ahir, després de les últimes anàlisis, que tornava a ser apta per al consum humà.

Alguns veïns van celebrar el fet de tornar a la normalitat, malgrat que d’altres van assegurar que continuaran comprant aigua en garrafes, perquè la que surt de l’aixeta “no és gaire bona”. El subministrament torna a ser potable després de modernitzar dos dels tres filtres de la depuradora. L’ajuntament ha substituït el tractament amb sorra de sílex per un altre de carboni actiu, molt més efectiu.

El consistori ha repartit cada setmana 2.700 garrafes mentre ha durat el veto a consumir l’aigua de l’aixeta, una actuació que paga la Diputació, i que va quedar suspesa ahir a les 14.00 hores. El municipi també treballa en la incorporació d’un nou dipòsit que pugui filtrar uns 100 metres cúbics per hora.Torres de Segre capta l’aigua de boca del canal de Seròs i es va quedar sense subministrament al detectar-se un excés de pesticides. La presència d’aquestes substàncies en el cabal s’ha vist agreujada al descendir el cabal per la sequera.

Aquesta mateixa problemàtica també va afectar uns altres 25 pobles: els que es proveeixen de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i beuen del pantà d’Utxesa. No obstant, en el cas d’aquestes poblacions van poder recuperar l’aigua de boca a finals de juny.

tracking