SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Les expropiacions per a la variant de la Pobla costaran 1,5 milions

El projecte inclou dos viaductes, un túnel, dos passos inferiors i una passarel·la per als vianants || L'ajuntament exposarà el projecte als veïns dimarts vinent

Imatge d’arxiu de la travessia de l’N-260 a la Pobla de Segur.

Imatge d’arxiu de la travessia de l’N-260 a la Pobla de Segur.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les expropiacions per construir la futura variant de l’Eix Pirinenc (N-260) a la Pobla de Segur costaran 1,48 milions d’euros i afectaran una superfície de 131.645 metres quadrats, segons els càlculs del ministeri de Transports. La ronda tindrà una longitud de gairebé dos quilòmetres i la construcció suposarà una inversió de 52,7 milions d’euros. La previsió és poder adjudicar el contracte per construir-la a començaments de l’any 2024, com ja va avançar SEGRE.

La variant de la Pobla comptarà amb un viaducte sobre el riu Flamisell i un altre al barranc de Vallcarga. També tindrà un túnel d’uns 900 metres de longitud, dos passos inferiors i una passarel·la per als vianants que donarà accés a l’ermita de Sant Fructuós. Per la seua part, l’ajuntament de la Pobla de Segur ha convocat per dimarts vinent una reunió amb els veïns per poder explicar-los el projecte del ministeri de Transports.

El consistori ja va avançar que demanarà que s’incloguin dos rotondes en la futura variant: una que faciliti la connexió amb la carretera L-522 i una altra al final de la ronda, a la intersecció amb l’actual Eix Pirinenc en direcció cap a Sort.El projecte, que és una llarga reivindicació del municipi, estava encallat des de l’any 2012, quan es va firmar l’acte de suspensió d’aquesta infraestructura. L’Estat va reprendre l’actuació fa tres anys, el 2019, i ara ha tret a informació pública el projecte de traçat de la variant d’aquesta localitat del Pallars Jussà.

tracking