SEGRE

MUNICIPIS MESURES

Limiten l'aparcament als turistes a Sant Llorenç

No podran estacionar al poble a l'estiu, caps de setmana ni dies festius || Per evitar vehicles en voreres i davant dels garatges

Vehicles aparcats sobre la vorera a Sant Llorenç de Montgai.

Vehicles aparcats sobre la vorera a Sant Llorenç de Montgai.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sant Llorenç de Montgai, a Camarasa, restringirà l’estacionament als visitants. Tindran prohibit aparcar al nucli urbà a l’estiu, mentre que la resta de l’any tampoc no podran fer-ho en caps de setmana ni festius. Hauran d’utilitzar els pàrquings gratuïts habilitats a les entrades a la localitat. L’ajuntament i l’entitat municipal descentralitzada (EMD) pretenen així ordenar el trànsit davant la creixent afluència de turistes i evitar cotxes sobre les voreres o impedint l’entrada i la sortida dels garatges.

El president de l’EMD, José Ruiz, va explicar que Sant Llorenç no pot absorbir el boom turístic dels últims anys, que provoca sovint vehicles sobre la vorera o davant de garatges de cases. Davant d’aquesta situació, l’ajuntament de Camarasa prepara un decret que preveu aprovar aquest mes per limitar l’estacionament als visitants dins del nucli urbà fins al 30 de setembre.

L’1 de gener haurà d’entrar en vigor l’ordenança definitiva, que vetarà que els visitants aparquin a Sant Llorenç els caps de setmana i dies festius, així com a l’estiu entre l’1 de juny i el 30 de setembre. Aquesta mesura preveu que només puguin estacionar al poble cotxes i motocicletes d’habitants i empreses de Camarasa i Sant Llorenç, tret d’algunes excepcions.

Els veïns ja han començat a demanar al consistori les targetes identificatives que donen dret a aparcar al poble. Els visitants ho hauran de fer als pàrquings gratuïts. La normativa preveu sancions de 100 euros a les persones que la incompleixin i la competència per denunciar i multar els infractors recau en els Mossos i el personal de vigilància de l’ajuntament

La normativa que preparen preveu sancions de 100 euros per als que la incompleixin

Altres municipis de Lleida també apliquen o projecten mesures similars. La Vall de Boí va fer una prova pilot a Taüll per limitar l’accés amb cotxe a turistes i Alt Àneu impulsa pàrquings als afores dels seus pobles per reduir els cotxes dins de l’espai urbà.

tracking