SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIES

Més de 470 actuacions policials en pisos okupats el 2021 a Lleida

Per avisos de molèsties veïnals, agressions, baralles, danys o robatoris || Les denúncies per okupació s'han duplicat en cinc anys i ja són una vintena al mes

Concentració el juliol passat a Alcoletge contra els incidents que atribueixen a okupes.

Concentració el juliol passat a Alcoletge contra els incidents que atribueixen a okupes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van dur a terme durant l’any passat més de 470 actuacions en habitatges okupats a les comarques lleidatanes. Això suposa un augment respecte al 2020. Són més que abans de la pandèmia, ja que aquest tipus d’accions s’han duplicat els dos últims anys. Així es desprèn d’una resposta parlamentària de la conselleria d’Interior.

La policia catalana va dur a terme un total de 478 actuacions en 52 municipis lleidatans per incidents relacionats amb la convivència en pisos okupats. La majoria responen al mateix fet de l’ocupació il·legal d’un immoble. D’altres són per agressions, baralles, molèsties veïnals, danys a la propietat, robatoris i furts, persones que causen inseguretat i fins i tot casos de violència de gènere. La llista elaborada per la conselleria recull també actuacions per estafes i venda de substàncies estupefaents.

Per municipis destaca la ciutat de Lleida, amb 265 actuacions policials l’any passat, de les quals 153 són per l’okupació il·legal de pisos, una xifra que es manté estable respecte a l’any 2020. La segueix Almacelles, amb 26 actuacions policials només l’any passat, quan un any abans sols n’hi va haver dos. És una xifra semblant a la de Mollerussa, amb 25 intervencions policials per incidents en habitatges ocupats de forma il·legal.

A la Seu d’Urgell es van registrar 23 actuacions; 21 a Balaguer; 16 a Almacelles; 11 a Tàrrega i 9 a Solsona. Com ja va publicar aquest diari, les denúncies per okupació il·legal d’habitatges s’han duplicat els últims cinc anys a les comarques lleidatanes.

Així, el 2021 se’n van registrar 243, la qual cosa representa una mitjana d’una vintena al mes. El 2021 les okupacions d’immobles van augmentar un 37,2% respecte al 2019, abans de la crisi sanitària. Lleida és la província catalana que en registra un augment més significatiu.

Interior assenyala que, malgrat no concretar-se cap protocol de col·laboració entre les policies locals i els Mossos, hi ha un treball conjunt que permet sumar esforços i coneixement per millorar la seguretat ciutadana. Una col·laboració, detalla, que es fa a través de les juntes locals de seguretat, amb una comunicació fluida entre els cossos policials.

tracking