SEGRE

TRANSPORT PÚBLIC

A concurs les estacions de bus d'Almacelles i Juneda

La primera costarà 1,2 milions i la segona, més de 500.000 euros || El Govern també impulsa les de Lleida i Tàrrega

Imatge d’arxiu de l’actual parada d’autobusos de Juneda.

Imatge d’arxiu de l’actual parada d’autobusos de Juneda.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha tret a concurs la construcció de les estacions d’autobusos d’Almacelles i Juneda, amb un pressupost d’1,2 milions i de 515.000 euros, respectivament. L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, va explicar ahir que aquest nou equipament s’ubicarà al carrer Maragall, al costat del sindicat de regs, i comptarà amb un total de quatre andanes. Olivart va destacar que el municipi tindrà a la fi una “estació digna” i va assegurar que “les reivindicacions han donat fruit”.

D’altra banda, l’estació de Juneda se situarà gairebé al principi del carrer Anselm Clavé, molt a prop de la rotonda d’accés al municipi des de l’N-240. Segons consta als plecs del contracte, la localitat “necessita una nova parada d’autobusos per poder donar un servei de qualitat” a les persones que es desplacen cap a i des de Juneda. “L’actual parada és al carrer Prat de la Riba, sense elements adequats per a l’estacionament de vehicles, així com per a l’espera i accés dels passatgers”, detalla.Així mateix, la Generalitat impulsa també les estacions d’autobusos de Lleida ciutat i Tàrrega.

La primera es preveu que estigui a punt el 2025 i podrà acollir 22 busos i 2.300 passatgers alhora. Suposarà una inversió de 40 milions d’euros. Pel que fa a la de Tàrrega, el Govern licitarà les obres, que costaran 3,4 milions d’euros, a la tardor.

Aquesta tindrà set andanes i estarà semisoterrada, de manera que la coberta s’urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer Santes Espines. En aquest sentit, la plataforma Salvem els Molls de la Via, formada per entitats de Tàrrega, reclama protegir els antics molls del ferrocarril i que aquests s’integrin al projecte de l’estació d’autobusos. Van assegurar que la Generalitat ha desestimat les al·legacions que van presentar al projecte i van avançar que presentaran un recurs d’alçada.

A més, demanaran a l’ajuntament una consulta sobre el projecte i recolliran firmes (vegeu SEGRE de diumenge).

tracking