SEGRE

COMUNICACIONS FERROCARRILS

L'abonament gratis del tren serà més restrictiu a Lleida i exigirà una fiança més cara

Els viatgers de les línies de Manresa i la costa només podran utilitzar-lo per viatjar entre dos estacions que triïn prèviament || Es podran adquirir a partir del dia 24 i estaran en vigor del setembre al desembre

Imatge d'arxiu de passatgers del tren de la línia de Manresa a Tàrrega.

Imatge d'arxiu de passatgers del tren de la línia de Manresa a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els abonaments gratuïts per als trens a Lleida que ha anunciat l’Estat entre l’1 de setembre i el 31 de desembre seran més restrictius i exigiran una fiança més cara que els de les línies de Rodalies de Barcelona i l’àrea metropolitana. Renfe va obrir ahir el termini per registrar-se al web i les aplicacions per a mòbils, com a pas previ a adquirir aquests títols de transport a partir del dia 24 d’aquest mes. Els serveis d’atenció al client de Renfe informaven ahir els usuaris que a les línies de tren entre Lleida i Barcelona per Manresa (R-12) i per la costa (R-13 i R-14) s’aplicaran els criteris establerts per als trens de mitjana distància.

Això significa que, en el moment de comprar l’abonament, cada usuari haurà d’indicar dos estacions, i el títol gratuït només serà vàlid per viatjar entre aquestes. A més a més, haurà de dipositar una fiança de 20 euros. En el mateix sentit es van pronunciar fonts sindicals.En canvi, els usuaris de Rodalies podran viatjar sense restriccions entre totes les estacions d’aquesta xarxa ferroviària, que no inclou les línies lleidatanes.

La fiança serà de només 10 euros, la meitat que a Lleida. Sigui quin sigui l’import, aquesta fiança es tornarà al finalitzar la vigència del bo, sempre que s’hagin efectuat un mínim de setze viatges entre els mesos de setembre i desembre.Així mateix, també hi haurà una rebaixa del 50 per cent en el preu dels títols multiviatge dels trens Avant. Aquesta mesura s’aplicarà durant el mateix període que la gratuïtat dels serveis de Rodalies i mitjana distància, com ja va avançar SEGRE

Els títols multiviatge per als Avant també tindran una rebaixa del 50% en el preu en el mateix període

Segons van explicar des de la companyia, s’espera una gran demanda per a l’adquisició d’aquests bons gratuïts, per la qual cosa van recomanar tenir preparat el registre i, una vegada s’obrin les vendes, obtenir l’abonament per mitjans digitals abans de l’1 de setembre.Per la seua banda, la Generalitat ja va anunciar a finals del mes passat que l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida havia aprovat una reducció de les tarifes del transport públic entre els mesos de setembre i desembre, en aplicació d’un reial decret llei del Govern espanyol.

D’aquesta manera, els abonaments per a usuaris més habituals com per exemple la T-50/30 i la T-MES costaran la meitat, i en el cas de la T-10 i la T-10/30 s’aplicarà un descompte del 30 per cent.

tracking