SEGRE

Tanquen les escales del congost de Mont-rebei per abordar les obres de reparació

Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei.

Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei.A. A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Tragsa va començar aquest dilluns els preparatius per a les obres a les escales que donen accés al congost de Mont-rebei a Viacamp (Osca) i el pont penjant del Siegué, a Àger, que connecta Catalunya i Aragó. Estaran tancats almenys fins a finals d’any per portar-hi a terme reparacions, en les quals s’invertiran 450.000 euros. El ministeri d’Agricultura ha abordat aquesta intervenció per motius de seguretat ja que la zona rep cada any entre 100.000 i 150.000 persones.

L’actuació preveu una reforma integral de les dos passarel ·les de fusta adossades a la roca per adequar-les a l’elevat trànsit de persones. Les escales i el pont es van inaugurar l’any 2013. Segons l’alcalde de Viacamp, Alfredo Pociello, la constructora ja ha desplegat a la zona tot el material i les escales estan oficialment tancades al públic.

Les obres han d’estar acabades abans del període de nidificació del trencalòs. Per la seua part, l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va criticar que es facin a l’estiu, en plena temporada turística i amb més visitants.

tracking