SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Esbronc al coincidir al mateix lloc i hora religió i sardanes a la Seu

El consistori va autoritzar per error actes de sardanistes i evangelistes a la plaça de les Monges || Van discutir per l'espai i la policia va instar els últims a anar-se'n

L’escenari desplegat per a l’acte dels evangelistes diumenge.

L’escenari desplegat per a l’acte dels evangelistes diumenge.COMUNIDAD EVANGELISTA DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos actes previstos al mateix lloc i hora a la Seu d’Urgell van ser motiu de disputa i polèmica diumenge passat. La comunitat evangèlica local i un grup de sardanistes van coincidir a la tarda a la plaça de les Monges. Els primers, per a un acte de prèdica religiosa; els segons, per a una ballada de sardanes. Tant els uns com els altres van assegurar haver sol·licitat permís a l’ajuntament i van discutir per l’ús de de la plaça. Hi va haver tensions entre les dos parts. Finalment, agents de la policia local van acudir al lloc i van instar a marxar el col·lectiu dels evangelistes, format per unes quaranta persones.

La comunitat evangèlica va lamentar ahir veure’s expulsada d’un espai públic després d’haver sol·licitat i obtingut el permís de l’ajuntament per utilitzar-lo per a la seua celebració religiosa. Ja havien instal·lat l’escenari i començat la seua prèdica quan els sardanistes van reclamar també l’ús de la plaça per ballar. Enric Zambrano, pastor de l’església evangèlica de la Seu d’Urgell, va assegurar que alguns dels presents a la plaça els van increpar amb frases com “gitanos havíeu de ser” i altres gestos i expressions “ofensius i totalment racistes”.

A l’arribar la policia local, va afegir, els van instar a parar l’acte i abandonar el lloc “sense cap possibilitat de dialogar”. “Mai hem buscat cap problema perquè se’ns tracti d’aquesta forma”, va lamentar el pastor, mentre que l’ajuntament va apuntar a un error en la concessió dels permisos. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana (ERC), va assumir que hi va haver “un error administratiu intern” a l’autoritzar “dos actes la mateixa tarda i al mateix lloc” de la capital de l’Alt Urgell.

Davant de les queixes de la comunitat evangelista per expressions i actituds que qualifica de racistes, el primer edil va recalcar que aquest col·lectiu “té el mateix dret que qualsevol altre” a sol·licitar l’ús d’un espai públic per portar a terme activitats. En aquest sentit, Viaplana va condemnar l’actitud “irrespectuosa” d’“algunes de les persones presents” a la plaça, que va qualificar de “lamentable i inacceptable” i va disculpar-se per les molèsties causades.

Donaran cabuda a les 79 colles a la festa major

L’ajuntament de la Seu i la coordinadora de les Casetes de la Festa Major van acordar ahir donar cabuda a les 79 colles inscrites per participar en la celebració del 26 al 30 d’agost.

El consistori reconsidera així la decisió de reduir els espais per a aquestes a només 60 per seguretat. Això hauria suposat excloure’n 19, la qual cosa havia provocat queixes (com va avançar SEGRE ahir). Ara tornarà de forma “cautelar” el model del 2019, però canviarà la distribució de les caravanes que s’utilitzen a tall de casetes i hi haurà un pas d’emergència.

tracking