SEGRE

RESCATS EMERGÈNCIES

Sans i estalvis després de passar la nit a 3.000 m d'altura al pic Verdaguer

Dos joves amb provisions i roba d'abric || Ferits dos parapentistes a Àger i Coll de Nargó

Els joves, ahir al pic Verdaguer, al Parc de l’Alt Pirineu.

Els joves, ahir al pic Verdaguer, al Parc de l’Alt Pirineu.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir a primera hora del matí dos joves que baixaven el pic Verdaguer, al terme municipal d’Alins, a més de 3.000 metres d’altura, i que no podien continuar el descens al fer-se de nit, que van haver de passar a la intempèrie. Els serveis d’emergències van rebre l’avís cap a les 22.00 hores de dilluns, quan els dos excursionistes van alertar que no podien seguir la marxa. L’helicòpter dels Bombers no podia enlairar-se perquè ja era de nit, però els joves comptaven amb provisions, menjar i begudes, a més de roba d’abric.

Com que es trobaven en bon estat, van poder passar la nit al ras a l’espera de l’arribada dels efectius de rescat al matí. Els Bombers hi van estar en contacte durant tota la nit, fins que un equip dels GRAE, amb l’helicòpter, els va rescatar cap a les 7.30 hores. Tots dos estaven en bon estat i se’ls va portar fins al seu vehicle.

Els Bombers van recordar la importància d’anar ben preparats a l’hora de sortir a la muntanya, a més de planificar la ruta i comprovar la previsió meteorològica. Insten la ciutadania a extremar la precaució davant de la previsió de més afluència de gent al medi natural el pròxim cap de setmana llarg. D’altra banda, un parapentista va ser evacuat ahir a l’Arnau de Vilanova després de tenir un accident a Àger.

Segons el SEM, el seu estat era menys greu. A Coll de Nargó, un altre parapentista va patir lesions per una caiguda. Mentrestant, a Tavascan, a Lladorre, els Bombers van rescatar un excursionista ferit. A Vielha, els Pompièrs van rescatar una excursionista ferida al canell a prop de l’N-230.

tracking