SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Càmeres de vigilància apagades en 2 pobles al no tenir permisos i dos més hi renuncien

Torre-serona i la Portella les van instal·lar fa mesos per evitar que forans desbordin d'escombraries els contenidors i prevenir actes incívics || Almenar i Aitona desisteixen de fer-ho per “traves” del Govern

Càmeres de vigilància apagades en 2 pobles al no tenir permisos i dos més hi renuncien

Càmeres de vigilància apagades en 2 pobles al no tenir permisos i dos més hi renuncienA.T.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les càmeres de videovigilància de dos pobles del Segrià estan apagades des que les van instal·lar fa mesos. Els ajuntaments de Torre-serona i la Portella les van col·locar per evitar que forans els desbordin els contenidors d’escombraries i prevenir actes incívics. Tanmateix, encara no han pogut posar-les en marxa al no rebre els permisos de la Generalitat, la qual cosa és motiu de queixes dels alcaldes.

Al constatar les complicacions per autoritzar equips de vigilància, altres consistoris com els d’Almenar i Aitona han renunciat a instal·lar-los. L’alcalde de Torre-serona, Agustí Jiménez, va explicar que l’ajuntament va invertir prop de 4.000 euros en quatre càmeres per vigilar illes de contenidors d’escombraries, on dipositen els residus persones de pobles pròxims amb recollida porta a porta. Va afegir que no les poden posar en marxa perquè no han superat els tràmits que exigeix la conselleria d’Interior.

“La normativa de la Generalitat ha canviat i és molt més restrictiva quant a privacitat de les imatges, sobretot en municipis de menys de 3.000 habitants sense policia local, en els quals la revisió d’enregistraments correspon als Mossos.” Va afegir que, en poblacions amb Guàrdia Urbana, posar càmeres a la via pública “no suposa dificultats”.En la mateixa línia es va expressar l’alcalde de la Portella, Carles Català, que va indicar que “tenim càmeres instal·lades que no serveixen per a res”. “És veritat que tenen algun efecte dissuasiu, però poc més”, va puntualitzar. El consistori de la Portella les va col·locar per evitar actes vandàlics en edificis i espais públics.

“Si optem per aquesta mesura és perquè hi ha una problemàtica que volem solucionar”, va remarcar el primer edil.Per la seua part, altres ajuntaments han desistit de col·locar aparells a la via pública per evitar el “turisme d’escombraries” o barrabassades al constatar la dificultat que representa posar-les en funcionament. És el cas d’Aitona i Almenar. “Volíem col·locar-les a l’entrada i sortida del poble però, després de diversos estudis, vam veure que feia falta una inversió molt important sense tenir la certesa de poder utilitzar-les, de manera que vam acabar descartant-ho”, va explicar l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. La primera edil d’Almenar, Teresa Malla, va assenyalar que també estava previst al seu poble però “se’ns va avisar que no podríem utilitzar-les en diversos anys”.

Videovigilància contra el “turisme de brossa”

Una de les quatre càmeres de videovigilància que ha col·locat l’ajuntament de Torre-serona per controlar les illes de contenidors i evitar que acabin desbordats per residus que tiren persones de localitats veïnes, en les quals es porta a terme la recollida porta a porta.

tracking