SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

JxCat ofereix un govern d'unitat a Puigverd i Esquerra el rebutja

Els republicans opten per passar a l'oposició després de la moció de censura || Es votarà el dia 25 al migdia i proposa que Josep Solsona sigui el nou alcalde

La reunió veïnal convocada dilluns per JxCat.

La reunió veïnal convocada dilluns per JxCat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

JxCat ofereix formar un govern d’unitat a Puigverd de Lleida després de la moció de censura que va presentar dimecres juntament amb el regidor del PSC contra l’alcaldessa, Sandra Barberà (ERC). L’oferta d’un govern amb representants de totes les formacions del consistori implica que el portaveu de JxCat, Josep Solsona, assumeixi l’alcaldia en lloc de Barberà, tal com planteja la censura que es votarà el dia 25 al migdia. Els republicans, en minoria després de la marxa de l’edil socialista, ja han rebutjat aquest oferiment i es van mostrar disposats a passar a l’oposició si prospera la moció contra la primera edil.

Solsona va plantejar constituir un equip de govern unànime “per responsabilitat” per “buscar els millors serveis i benestar dels veïns”. Dilluns passat, JxCat va convocar els veïns a una reunió en la qual va criticar la gestió de l’alcaldessa i va exigir-ne la dimissió per la “inactivitat” al capdavant de la corporació i, sobretot, per “deslleialtat” al no complir el pacte de govern que havia de donar al regidor del PSC, Josep Maria Vilalta, l’alcaldia l’últim any abans de les eleccions municipals.Arran d’aquest incompliment, Vilalta va passar a l’oposició i va deixar ERC en minoria en el govern. Pocs dies després, va dimitir la regidora d’ERC i esposa de l’edil socialista, Meritxell Gilabert.

Per la seua part, ERC va fer pública una carta en la qual reivindica la seua tasca en els tres últims anys i addueix que durant l’últim “hi ha hagut situacions molt dures i desagradables” amb Vilalta, cosa que “ens feia impossible donar-li l’alcaldia”. Afirmen que, si la censura prospera, “ens quedarem en l’oposició ben tranquils, perquè deixem l’ajuntament amb la feina feta i continuarem treballant pel benestar del poble”.

Diuen que han trencat la paraula i que deixen els comptes sanejats

Tots Fem Puigverd-AM assegura que “se’ls pot retreure haver trencat la seua paraula i no cedir l’alcaldia al regidor socialista, però no ens perdonaríem ser culpables de deixar-la en mans d’una persona que ha demostrat una total incapacitat per poder assumir-la”.

Barberà va incidir ahir sentir-se decebuda per la postura de JxCat, “ja que un enteniment es pot proposar abans de presentar una moció de censura, però no quan aquesta ja és un fet”. Afegeix que “s’ha vist clar que JuntsxCat tenia pressa per poder aconseguir l’alcaldia i que no li importava l’entesa a pocs mesos de les noves eleccions”.Tant Vilalta com Solsona consideren que les acusacions d’incapacitat al regidor del PSC són falses, ja que ha estat tres anys al capdavant d’Urbanisme i Cultura i mai no s’han posat objeccions a la seua feina.

tracking