SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Les Botigues Museu de Salàs de Pallars incorporen una pastisseria centenària

Obre al públic aquest mes amb una mostra d'antigues marques de xocolates i galetes

Farràs, impulsor de les Botigues Museu, en la recreació de la pastisseria a Salàs.

Farràs, impulsor de les Botigues Museu, en la recreació de la pastisseria a Salàs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Botigues Museu de Salàs de Pallars han incorporat aquest mes d’agost una pastisseria que mostra articles relacionats amb el xocolate i els dolços de fa més d’un segle. Aquest establiment se suma a la farmàcia, l’estanc, la botiga d’ultramarins, la merceria, la barberia, el quiosc, la impremta i el cafè que recreen la història recent dels petits comerços rurals i dels béns de consum quotidià. Aquest nou espai museïtzat, el novè d’aquest tipus a Salàs de Pallars, té el seu origen a l’antiga pastisseria Falguera, un establiment de Vilassar de Mar fundat l’any 1911.

La família propietària va donar mobiliari divers a l’historiador Francesc Farràs, impulsor de les Botigues Museu de Salàs, amb el compromís que formaria part de les exposicions de la localitat. Finalment ha obert al públic aquest mes i els visitants poden trobar-hi una àmplia mostra de marques històriques de xocolate com per exemple Amatller, Juncosa o Matías López, així com exemples de la publicitat de l’època. També exhibeix un maletí amb un mostrari desplegable de rajoles de xocolata i un antic expendendor de cacau en gra que podria datar del segle XVIII.L’exposició dona a conèixer també l’origen del nom de les populars galetes maria i mostra caixes de pastisseries de la comarca del Pallars Jussà com les galetes Verdeny de Tremp i les Cortina de la Pobla de Segur.

El recorregut per les botigues museïtzades es fa a través de visites guiades d’una hora i mitja de durada sota reserva prèvia.

tracking