SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

El Conselh compra 400 collars amb GPS per localitzar el bestiar

Després d'una prova pilot i posar antenes per donar-los cobertura

Imatge d’arxiu d’una vaca amb un collar GPS.

Imatge d’arxiu d’una vaca amb un collar GPS.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Conselh Generau d’Aran comprarà quatre-cents collars amb GPS per localitzar el bestiar. Ja ha tret a concurs l’adquisició d’aquests dispositius, que suposarà una inversió d’uns 48.600 euros. Aquests aparells permeten, per exemple, detectar canvis en el comportament dels animals per la presència de depredadors com l’os.

El conselhèr de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francès Bruna, va explicar ahir que el govern aranès ja va impulsar una prova pilot de geolocalització del bestiar per conèixer els moviments dels animals i detectar comportaments anòmals. A més, va assenyalar que s’han desplegat deu antenes per millorar la cobertura a tota la Val.Bruna va apuntar que aquests quatre-cents collars hauran d’arribar el mes de setembre i es distribuiran entre els ramaders de la vall. Va destacar que l’objectiu és donar seguretat a tots els propietaris de ramats.

Va recordar que a Aran hi ha aproximadament set-cents exemplars de bestiar equí, set-cents més de boví i 3.500 d’oví.A les comarques de Lleida, més de setanta ramaders del Pirineu vigilen els seus ramats mitjançant collars GPS. L’ajuntament de la Torre de Capdella va repartir el mes de juny passat una trentena d’aquests dispositius entre les diverses explotacions ramaderes del municipi.

tracking