SEGRE

PROJECTES RENOVABLES

Linyola s'omple de pancartes en contra d'una planta de compostatge

Protesta després d'iniciar-se la tramitació d'aquesta instal·lació de tractament de residus || L'ajuntament convocarà una reunió per informar sobre el projecte

Dos de les pancartes que han penjat els veïns de Linyola.

Dos de les pancartes que han penjat els veïns de Linyola.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els carrers de Linyola exhibeixen des d’ahir desenes de pancartes contra la instal·lació de plantes de compostatge i biogàs al municipi. Les han penjat veïns a les façanes de casa i en altres llocs del poble i mostren lemes com “Linyola no és un abocador” o “No volem merda”. Aquesta mobilització veïnal arriba poc després que el projecte d’una instal·lació de compostatge hagi iniciat la tramitació al consistori, que ha sotmès a informació pública la sol·licitud de llicència.Els contraris a la planta consideren que no hi ha hagut prou informació sobre el projecte, i temen que aquesta instal·lació de tractament de residus suposi pudors i molèsties per als habitants del poble.

L’ajuntament de Linyola, per la seua part, va anunciar que té intenció de convocar una reunió veïnal la setmana vinent per explicar aquest projecte i respondre a dubtes i preguntes. La data d’aquesta trobada encara està pendent de determinar, segons va remarcar ahir l’alcalde, Àlex Mases.Així mateix, l’ajuntament ha publicat un comunicat en el qual exposa als veïns els diferents passos de la tramitació de la planta, que requerirà el vistiplau previ de la Generalitat. En aquest sentit, detalla que només podrà construir-se si rep informes favorables tant respecte a la construcció de la planta com a l’activitat que s’hi preveu.L’expedient d’obres es va publicar el mes de juliol i es va obrir un termini de vint dies per presentar-hi al·legacions.

Aquest document s’ha enviat als serveis tècnics del consell comarcal del Pla d’Urgell i al departament d’Acció Climàtica, que hauran de comprovar si compleix la normativa. En cas afirmatiu, la tramitació seguirà a la comissió territorial d’Urbanisme de Lleida.L’altre expedient necessari per a la planta de compostatge és el de l’autorització ambiental. Aquest s’haurà de tramitar a l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU), els informes de la qual són vinculants i el consistori haurà d’integrar-los a la resolució de la llicència ambiental.

Aquest expedient també s’exposarà al públic perquè els interessats puguin presentar-hi al·legacions.

tracking