SEGRE

SUCCESSOS TEMPERATURES

Mor un home de trenta-set anys després de rebre un cop de calor mentre treballava a Torà

Un veí d'Agramunt que dijous estava cavant una rasa per reparar una canonada a la partida Escomelles || Va perdre la vida ahir al matí al Vall d'Hebron, on va estar ingressat tota la nit

Una ambulància del SEM

Una ambulància del SEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí d’Agramunt de trenta-set anys va perdre la vida ahir al matí a l’hospital Vall d’Hebron, hores després de tenir un cop de calor mentre treballava a Torà. L’incident es va produir al voltant de dos quarts de sis de la tarda quan, segons fonts properes al cas, G.C.S., empleat de l’empresa concessionària Cassa, que regula el proveïment d’aigua al territori, hauria tingut una indisposició. Estava treballant en la reparació d’una canonada a prop de la partida Escomelles de Torà, a un quilòmetre del nucli urbà d’aquest municipi de la Segarra.

Segons van assenyalar aquestes mateixes fonts, l’home estaria cavant una rasa quan va començar a trobar-se malament i ràpidament els companys van alertar els serveis d’emergència. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar una ambulància i un helicòpter medicalitzat que va evacuar l'home a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Allà va passar tota la nit ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i finalment va perdre la vida al matí després de tenir una fallada multiorgànica.

Els primers indicis apunten que hauria mort a causa de la calor, extrem que haurà de confirmar l’autòpsia. L’episodi d’altes temperatures dels últims dies assolirà entre avui i demà el punt àlgid, quan els termòmetres tornaran a superar els 40 graus en bona part de Ponent. De fet, la calor ja va començar a créixer ahir i, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), Gimenells va vorejar els 41 graus a la tarda.

La massa d’aire calent procedent de l’oest anirà acompanyada de valors d’humitat molt baixos, per la qual cosa la Generalitat ha ampliat l’alerta per risc d’incendis forestals. A Lleida, els Agents Rurals activaran avui el nivell 3 del pla Alfa en vint-i-sis municipis del Segrià, la Noguera, les Garrigues i l’Urgell. Són quatre localitats més que ahir i a tot Catalunya estarà en vigor en 249 poblacions.

A partir d’avui també està prohibit accedir als massissos del Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix. Tot plegat, a l’inici d’un pont de la Mare de Déu d’Agost en què es preveu una gran afluència de turistes al Pirineu.

tracking