SEGRE

Puigneró acusa Iceta i Raquel Sánchez de tenir el Pirineu català "absolutament abandonat"

El conseller reclama una reforma de l'N-260

El conseller Puigneró ha fet una visita a les obres de desplegament de la fibra òptica a la Vall de Cardós.

Puigneró acusa Iceta i Raquel Sánchez de tenir el Pirineu català "absolutament abandonat"Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha acusat el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, de no complir les seues tasques al Pirineu català i tenir-lo "absolutament abandonat". "Ni hi són ni se’ls espera", ha asseverat Puigneró en declaracions davant dels mitjans aquest dissabte en una visita a les obres de desplegament de la fibra òptica a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà). En aquest sentit, ha exigit als ministres que "facin el seu treball hi hagi o no Jocs Olímpics d’Hivern" al Pirineu, perquè considera que el territori no pot esperar, en les seues paraules. Ha retret a Iceta que, sent català i ministre d’Esports, hagi "desaparegut del mapa en la defensa d’una candidatura de Catalunya per als Jocs Olímpics d’Hivern".

Ha recordat que Sánchez també és catalana i li ha retret "tenir abandonat en matèria d’infraestructures el Pirineu", mentre que la Generalitat està fent les obres que necessita, segons ell. Ha recordat que el Govern està acabant de desplegar la fibra òptica al Pallars, i ha dit que la inversió al Pirineu està servint perquè les empreses desenvolupin "activitats més enllà del rafting i les de neu a l’hivern; activitats tecnològiques i productes tecnològics fets des del Pirineu".

PUIGCERDÀ-BARCELONA

Ha criticat el temps que es tarda des de Puigcerdà (Girona) a Barcelona a la línia R3 de Renfe –4 hores–, afirmant que amb les infraestructures de l’Estat "es tarda molt més" que amb les de la Generalitat. Així, ha apuntat: "Si no saben gestionar o no volen invertir a l'R3 que la traspassessin a la Generalitat, ja ens ocuparem des de la Generalitat que hem demostrat que sabem fer-ho".

Finalment, Puigneró ha instat a Sánchez a millorar la Nacional 260: "No pot ser que per creuar el Pirineu es tardin tres hores, demano la ministra que a la N-260 es faci una actuació perquè el temps que es tarda d’anar des de Puigcerdà a Pont de Suert sigui com la que es tarda d’anar de Puigcerdà a Barcelona" per carretera.

tracking