SEGRE

EMERGÈNCIES CAMPANYA FORESTAL

Els Bombers reforcen el personal per l'elevat risc d'incendis

Mantenen el nivell 3 del pla Alfa en vint-i-sis municipis lleidatans || Un incendi crema més de 50 bales de palla a Rosselló i obliga a alliberar vedells d'un cobert

Imatge d'arxiu de les piscines de Balàfia.

Imatge d'arxiu de les piscines de Balàfia.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat han obert de forma preventiva tots els parcs de bombers voluntaris i han reforçat el personal als parcs funcionaris, del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i de les sales de control. Tot això forma part del segon dispositiu més important de l’estiu arran de l’episodi d’altes temperatures i l’alerta màxima d’incendis forestals. A les comarques lleidatanes, vint-i-sis municipis de les comarques de l’Urgell, el Segrià, les Garrigues i la Noguera continuen avui en nivell 3 del pla Alfa, que comporta la prohibició de totes les activitats que comportin risc d’incendi, com la possibilitat d’encendre foc al medi natural, la realització d’activitats agrícoles i esportives o l’ús de barbacoes.

A Rosselló, els Bombers van treballar ahir en l’extinció d’un foc que va calcinar més de cinquanta bales de palla en un paller. L’avís d’emergència es va rebre a les 16.58 hores i va obligar a alliberar vedells que hi havia en un cobert pròxim. Els responsables de la granja van remoure la palla amb maquinària pesant i sis dotacions dels Bombers la van remullar per apagar-la.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els termòmetres van vorejar ahir els 39 graus en alguns punts de la Noguera, i al Segrià van oscil·lar entre els 27 i 38 graus. La màxima de Catalunya es va registrar a Aldover, on la calor va arribar als 42 graus. Lluny queda del rècord històric que ostenta Alcarràs des de l’any 2019, quan va assolir els 43,8 graus.

Les reserves als embassaments de la conca del Segre continuen descendint i ahir Rialb emmagatzemava poc més de 40 hectòmetres cúbics d’aigua, xifra que suposa un 9,92 per cent de la seua capacitat. Oliana estava al 42,79 per cent.

tracking