SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Pisos saquejats a Alcoletge al marxar els habitants al no tenir llum i aigua

Un bloc al carrer Ausiàs March amb habitatges okupats i inquilins || La companyia va desconnectar el transformador a l'apreciar risc per connexions il·legals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bloc d’habitatges a Alcoletge ha estat objecte de saquejos al llarg de l’última setmana, després que molts dels seus habitants hagin marxat ja que portaven quatre dies sense electricitat ni aigua corrent. Es tracta d’un edifici a la confluència entre els carrers Ausiàs March i Bell-lloc, on alguns dels pisos estan habitats per inquilins mentre que altres estan okupats. La majoria dels que vivien en aquest immoble se n’han anat al no tenir serveis bàsics, i només han quedat els que no tenen cap altre lloc on allotjar-se.

Això ha facilitat robatoris de cable de coure, canonades, finestres d’alumini i altres objectes en habitatges buits i espais comuns, segons van explicar fonts dels veïns. Operaris d’Endesa escortats per agents dels Mossos d’Esquadra van anar dimarts passat a tallar connexions il·legals al transformador elèctric, al considerar-les un perill per a les persones. Després de desconnectar-les, van haver de tornar al cap d’un quart d’hora i de tornar a fer-ho, ja que els habitants dels habitatges okupats les havien restablert.

Finalment, la companyia va decidir desconnectar el transformador per motius de seguretat, la qual cosa va deixar sense subministrament tot l’edifici. També va deixar fora de servei la bomba elèctrica que fa arribar aigua corrent als habitatges. Sense llum ni aigua en plena onada de calor, molts habitants del bloc van marxar.

Al cap de poc temps, alguns dels que es van quedar van informar de robatoris.Fonts d’Endesa van explicar que busquen solucions que permetin donar llum amb seguretat als inquilins del bloc i evitar noves connexions al transformador pel risc que suposen. Per la seua part, habitants de l’edifici van explicar que han sol·licitat ajuda als serveis d’Habitatge de la Generalitat per exigir que es restableixi el subministrament elèctric. Van afegir que han trucat també als Mossos d’Esquadra i a l’ajuntament. Aquest diari va intentar ahir sense èxit obtenir la versió del consistori.

El bloc té alguns pisos tapiats i en altres han desaparegut finestres i portes metàl·liques.

El bloc té alguns pisos tapiats i en altres han desaparegut finestres i portes metàl·liques.

tracking